Çarşamba , 24 Nisan 2024

AKÇAY’DAN BASINA KAHVALTI

   Ak Parti İl Başkanı Ahmet Akçay; 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basına Özcanlar Sahil’de kahvaltı verdi. Kahvaltı sonrası Akçay şu açıklamayı yaptı: “İnsan; bilgi sahibi olmak, haber sahibi olmak, haberdar edilmek, haber almak, haber vermek ister. İletişim ve etkileşimin temeli haber ve bilgidir. Onun için insanoğlu, ilk günden itibaren haber ve bilgi sağlayan her şeye ilgili olmuştur. Gazetecilik de haber ve bilgi sağlayan bir iş olduğu için, insanlık tarihi boyunca değer verilen mesleklerden biri olmuştur. Bu sebeple gazeteciler her zaman korunan, el üstünde tutula, kimi zaman gıpta edilen insanlar olmuştur.

   Haberin özgürce hazırlanması ve ulaşması için yasalar çıkarılmış, teknolojik icatlar geliştirilmiştir. Teknolojik gelişmelerin öncelikle iletişim alanında olması; insanın habere, bilgiye olan ilgisiyle doğrudan ilişkilidir. Teknoloji ve iletişim alanındaki hızlı gelişmeler sayesinde, habercilik kolay hale gelmiş olmakla birlikte, yeni bazı olumsuzluklar oluşmuştur. Örneğin; teknoloji ve iletişim alanındaki hızlı gelişmeler, bilgi çokluğu içinde kirli olmayan yani doğru bilgiyi bulmayı güçleştirmiştir. Burada gazetecinin de işi zorlaşmıştır. Bunun yanı sıra, savaşlar ve gerilimlerin artmasına bağlı olarak gazeteciliğinde riskleri artmıştır. Bunun içinde gazeteciler kimi zaman da hedef tahtası olmuşlardır.

   Biz, Ak Parti İl Başkanlığı olarak, yerel basın ve ilimizdeki ulusal basın temsilcileriyle, haber ve bilgi sağlama temelinde her zaman sağlıklı ilişkiler içinde olduk. Hem kendimizi ifade etme, hem de gazetecinin bilgi edinme konusunda duyarlı davrandık. Hem seçim dönemlerinde, hem de diğer zamanlarda gazetecilerden gelen soru, bilgi-brlgr taleplerini hızlıca karşılamaya çalıştık. Bundan sonra da bu hassasiyetlerimizi sürdüreceğiz. Ayrıca hükümetimiz yerel basının güçlenmesi, sayıca artması ve nitelikli işler yapması için politikalar geliştirmiştir. Önümüzdeki dönem bu açılımların ve desteklerin süreceğine inanıyorum.

   Gazetecilik ve sansür konusu, her dönem en tartışmalı konulardan olmuştur. Sansür istenilmeyen bir durumdur, olmamalıdır, bunun için gazetecilik, kendi iç denetimini ve geleneğini oluşturmuş olmalıdır. Milletin değerleri, ülkesinin stratejik duruşları ve temel insan hakları konusunda, hiçbir yasal kısıta gerek duymayacak kadar kendi iç denetimini ve insan hassasiyetlerini dinamik tutan gazetecilik, her zaman özgür olacaktır. Gazetecilik, suç işlemek için değil haber sağlamak için özgürlüğe ihtiyaç duyar. Siyasetçinin kürsü dokunulmazlığı neyse gazetecinin haber yapma özgürlüğü de odur, hiçbir dokunulmazlık ve özgürlük, suç işleme hakkı vermez.

   Her şartta haber sağlamanın peşinde olan gazetecilerimiz, muhabir ve foto-muhabirlerimiz sayesinde bizler habere ulaşıyoruz. Özellikle savaş, şiddet, kriz, afet bölgelerinde görev yapan gazetecilerimizin işlerinin çok zor olduğunun farkındayız. Bu sebeple tüm gazetecilerimize huzur içinde, güven içinde, barış içinde çalışacakları nice yıllar diliyorum.” Akçay’ın partisinin başlattığı resim yarışmasıyla ilgili açıklamasıyla toplantı sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın