Cumartesi , 20 Nisan 2024

AKÇAY “SIRALAMADA DEĞİŞİKLİK OLABİLİR”

Ak Parti’de milletvekilliği için müracaatlar sona erdi. Müracaatlar sonrası Ak Parti İl Başkanı Ahmet Akçay’a sorduğumuz sorular; Milletvekili listelerinde sıralamada değişiklik olabilir mi? 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde partilerin oy oranları ve milletvekili sayısında değişiklik bekliyor musunuz? Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan yaptığı konuşmada “Kürdistan’ın 4 parçası artık bir bütündür” Kürdistan’ın 4. parçası olarak Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu illerinin kurulacağı söylenen Kürdistan devletine mi bırakılacağını anlamına geliyor, buna devlet, hükümet sizce izin verecek midir? Doğu ve Güneydoğu’da belediye ve yerleşim yerlerine Kürtçe isimler veriliyor. Devletin bu konuda yaptırımı olamaz mı? Devlet buna engel olamaz mı?

ADAY LİSTELERİ

Akçay’ın sorularımıza verdiği cevaplar: “7 Haziran’da aday gösterilen adayların iki tanesi müracaat etmedi. Eyüp Kanar ve Ahmet Üzgün; aday adayı olmadı. Genel Merkez değerlendirip, ne olacağı hususunda karar verecektir. Sıralamada değişiklik olabilir. Genel merkez değerlendirmesini yapar, ne olacağı hususunda karar verir.

MİLLETVEKİLİ SAYISI  

Görünen o ki, meclise giren parti sayısında değişme görünmüyor. Milletvekili sayısında; biz tek başımıza hükümeti kuracak sayıya ulaşacağımıza inanıyoruz. MHP ve HDP’de milletvekili sayısının düşeceğini görüyorum.

KÜRDİSTANA İZİN VERİLMEZ  

Devlet, hükümet Kürdistan’ın kurulmasına izin vermeyecektir. Seçimden beri PKK ve HDP milletvekillerinin söyledikleri sözler var. Devletimiz bunlara karşı tedbirler aldı. Özerklik açıklaması yapan belediye başkanları yasalar çerçevesinde tutuklanmışlardır. Bu konuda; devletimiz, hükümetimiz gerekli hassasiyeti gösteriyor.

KÜRTÇE TABELALAR    

Bunlar çıkarılan çözüm sürecinde yasayla alakalıdır. Yıllardır süregelen örf ve adetleri var. Bu konuya bu kadar takılmamak, kısmamak, kasmamak gerekir. Mesele şiddete ve teröre dönerse sıkıntı; onlar bunca sene çok ezildi, bu da orada olsun. Kendi dilleri ile konuşmalarında ve tabelaların Kürtçe ve Türkçe olarak yazılmasında sakınca yoktur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın