Cuma , 29 Mart 2024

AK ÇÖZÜM MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından vatandaşlara daha hızlı ve çözüm odaklı hizmet verebilmek amacıyla hayata geçirilen Ak Çözüm Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene; AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Süleymanpaşa Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, basın mensubu ve vatandaşlar katıldı.

7/24 HİZMET VERECEK

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı ev sahibi Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel yaptı. Başkan Yüksel, proje ile ilgili bilgilendirmede bulunduğu konuşmasına; “Ak Çözüm Merkezi’nin asli görevi vatandaşla belediye arasında köprü oluşturmak” diyerek başladı.

Başkanı Yüksel, Süleymanpaşa’da yaşayan herkesin belediyecilik hizmetlerinden daha hızlı yararlanmasını sağlayacak, her türlü talep, şikâyet ve öneriyi ilgili birimlere hızla ileterek, en kısa sürede gereğini yapıp geri dönüş sağlayacak olan Ak Çözüm Merkezi’nin, vatandaşı ve vatandaşın taleplerini merkeze alan Gönül Belediyeciliği anlayışının bir sonucu olarak ortaya çıktığını ifade etti.

Başkan Yüksel, daha hızlı ve etkili bir hizmet ortaya koyacakları, önemli bir adımı attıklarını, ayrıca vatandaşa verilen hizmetin takibinin de yeni sistemle rahatça yapılabileceğini söyledi. Her müdürlük bünyesinde yapılan iş ve işlemler için standart süreler belirlediklerini ve bu süreleri sisteme tanımladıklarını kaydeden Başkan Yüksel, zamanında tamamlanmayan hizmetlerin ekranlara kırmızı uyarı ile düşeceğini, tamamlanmış olanların da yeşil olarak görüneceğini, böylece vatandaşa başvurusu ile ilgili en hızlı ve doğru geri dönüşün sağlanacağını açıkladı. Başkan Yüksel, birimlerin vatandaşın dilekçesini verilen standart sürede cevap vermemesi durumunda kendi telefonuna düşeceğini belirti.

Başkan Yüksel, Ak Çözüm Merkezi’nin istihdam bürosu olarak da hizmet vereceğini belirtti. Ak Çözüm Merkezi’nde, iş arayanların özgeçmişlerinin de kabul edileceğini ve bir özgeçmiş havuzu oluşturulacağını kaydeden Başkan Yüksel, bu özgeçmişlerin işverenlerle paylaşılarak Süleymanpaşa’da işsizliğin önüne geçilmesine katkı sunacaklarını dile getirdi.

Başkan Yüksel, Ak Çözüm Merkezi’nin; mesai saatlerinde yüz yüze, mesai saatleri dışında ve hafta sonları 0 282 259 59 59 numaralı hat üzerinden 7 gün 24 saat aktif olarak hizmet vereceğini belirterek, Ak Çözüm Merkezi’nin Süleymanpaşa’ya ve Tekirdağ’a hayırlı ve uğurlu olması dileyerek konuşmasını bitirdi.

YAKIN TEMASTA EN İYİ ÇALIŞMA YOLU

Başkan Yüksel’in ardından kürsüye davet edilen Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, konuşmasına “Vali ile toplantıda olduğum için 10 dakika geciktim, özür dilerim. Pandemi ile ilgili yeni uygulanacak yöntemleri görüştük. Tekirdağ’da derecelendirme, bir kız, bir erkek öğrenci yurdu olmak üzere hangi koşullarda kalacaklarıyla ilgili görüşme yapıldı” diyerek başladı. Kaymakam Kaya’nın konuşmasının devamından satırlar; “Yerel Yönetim Birimleri, halka hizmet için kurulmuş birimler. Bu birimlerin sizlerle yakın temasta en iyi çalışılabilmesinin yolu da sizlerle temasın sıcak tutulmasıdır. Sosyal Medya üzerinden dünyayı nasıl yönetmeye çalışıyorlar takip edin. Sosyal medya üzerinden dünyaya nasıl hâkim olmaya çalıştıklarını göreceksiniz. Gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür tesislerle; size değer katabilmenin, size daha iyi hizmet vermeyi sağlayacak altyapıyı oluşturmuş olacaksınız. Bu merkezin hizmete girmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”    

KADİR BAŞKANIMA SESLENMEK İSTİYORUZ

Kürsüye davet edilen son isim AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel oldu. Milletvekili Yel’in konuşmasından satırlar; “Türkiye bir dönüşüm yaşıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin temel amaçlarından bir tanesi, temel istikrarı sağlamak; kamu kurumlarına gittiğinizde kafanızda hiçbir şüphe kalmayacak şekilde hizmet odaklı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kuruldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bir komisyon kuruldu. Vatandaşlardan fazla, gereksiz evrak istiyor muyuz, araştırıldı. Fazla evrak istendiği tespit edilerek azaltılmaya başlandı.

Belediye bu merkez ile vatandaşların “Acaba evrağım kayboldu mu?” şüpheye düşmeden hizmet vermeyi sağlayacak bir merkez kuran Cüneyt Başkanımı tebrik ediyor, çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Başkana seslenmek istiyoruz. Tekirdağ’ın iyi hizmet alabilmesi, hızlı hizmet alabilmesi için bu yerlerin büyükşehir tarafından da açılmasını istiyoruz.” Konuşmalardan sonra protokol üyelerinin açılış kurdelesi ve merkezin gezilmesi ile tören sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın