Cuma , 19 Nisan 2024

ADEN’LİLERİN BULUŞMASI

ADEN-SADIK-BAS
Sadık BAŞ

   Tekirdağ’da Ortaokul ve Anadolu Lisesi olarak eğitim veren, Keşan’da şubesi bulunan Aden Koleji öğretmenleri Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen gecede buluştular. Geceye davet edilen basın mensupları ile yemek öncesi buluşan Aden Eğitim Kurumları’nın Kurucusu Sadık Baş; onlara okulu gezdirerek okula hakkında bilgiler verdi.

   Baş’ın okul tanıtım gezisinde anlattıklarından bazı satırlar: “Burası çok amaçlı salon; duvarları tamamen açıldığında bin kişilik toplantı, balo, tiyatro salonuna dönüşebiliyor. Öğrenciler 16.00’da dersten çıktıktan sonra 8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri 200 kişi olarak burada derslerini bitirdiklerine emin olduktan sonra saat 20.00’de evlerine gönderiyoruz. Ortaokul, lise binaları ve yönetim tamamen birbirinden ayrıdır.

   785 öğrenci kontenjanımız, 700 civarında öğrencimiz var. 785 öğrenci alabilirdik. 785 öğrenci alsaydık öğretmen yatırımımı yapmamız gerekiyordu. Okulumuzun arazisi 20 dönüme yakın olup 4.000m2 kapalı alanda 32 derslik ve 70 personelle eğitim veriyoruz. Sınıflarınız 24 kişiliktir. Dershanelerde öğrencilerden 3.500-4.000TL civarında üret alıyorduk. Şimdi de eğitim desteği çıkarsa 4.500-TL çıkmazsa 5.500TL alıyoruz. Ödemeyi görüşmeyle belirliyoruz.

   Biz Aden olarak; 1-Dershane dönüşümünün ne kadar doğru olduğunu ispat ettik. 2-Bir yarışta herkes dopingli ise lider yine değişmez. Dershane varken herkes dopingliydi. Dershanelerin kapatılmasına herkes karşı çıkarken ben “Hayır, dönüşmeli” diye karşı çıktım.       Okulumuzdaki 700 öğrencinin 20-25’i özel okuldan diğerleri devlet okulundan gelmiştir. Fiyatımız çok uygundur. Tekirdağ’da yapılan sınavlarda geçen yıl birinciydik bu yıl da birinci olacağız.

   Biz; ulusal marka değiliz. Veli ne öderse bize ödüyor. Veli bize fazla para vermek zorunda değildir. Ekstradan reklam yapma zorunluluğumuz yok. Ulusal reklama ödeyeceğimiz bütçe yok dolayısıyla “biz bu sene az kazanalım diyoruz” bize kimse karışamıyor.

   Maliyetler: 1-Marka; kendi markamız, 2-Bize şunu alacaksın diye zorlayan kimse yok. 3- Kitaplarımızı kendimiz alıyoruz. 4-Kıyafetlerimizi kendimiz alıyoruz. 5-Öğretmenlerimizi kendimiz seçiyoruz. Bizde; ne kayıt iptal ne de kayıt telaşı var. Reklam halkla ilişkiler gibi hiçbir endişe ve telaşımız yok. Bize getirisi yok mu? Var.

   Eğitim işi yapıyorsak: Birinci şiarımız disiplindir. Bizde herkes forma giyiyor. Tek tip kıyafet giyiyorlar. Bizim el kitabımız var. Veliye “Biz bunu vereceğiz, buyur” diyoruz. Çocukların kötü alışkanlıklarına ailelerinin göz yumması okulu bağlamaz. Önce saygı duymayı, öğretmene saygılı davranmayı öğreteceğiz diyoruz. Biz; kurallarımızı söylüyoruz beğenirsen öğrenciyi bırak diyoruz.

   Öğrencileri okula başlamadan 2 hafta eğitime alıyoruz. Ders çalışma kapasitelerine bakıyoruz. Lisede her öğrenci için bir aylık uyum dönemimiz var. Bir ay boyunca “bizi deneyip sorgulayabilirsiniz biz de sizi sorgulayabiliriz” diyoruz. Bir ay sonra eğitim veren 6 öğretmen sıralanıp öğrenciye sorular sorar. Öğretmenlerin beşi evet derse öğrenci kalır, demezse gider.

   Öğrenci şunu biliyor; burası eğitim anlamında da, öğretim anlamında da disiplinlidir. Öğrenci kabul edildikten sonra öğrenciyi her anlatılan konuda sınav yapıyoruz. Barajın altında kalınca bir daha anlatıyoruz. Birkaç konu sonra tekrar yapıyoruz. Bu bize neyi getiriyor? İyi okul, kötü okul diye bir şey yok, velinin tercih ettiği okul var. Bizde; şaşaa yok, gösteriş yok. Biz; sadece disiplin ve öğretime bakarız. Veli bize çocuğunu; önce sınavı kazansın diye getiriyor. Sonra sosyal aktiviteler geliyor. Biz bunu baştan söylüyoruz.”

   Baş okul tanıtım konuşması sonrasında basından gelen soruları cevapladı. Basının “Öğretmenlerinizde ne kriter arıyorsunuz” sorusuna Baş; “Bir şiarımız var. Lütfen bizim kurallarımıza uyun. Genç öğretmenlerimize çok önem veriyoruz. Bu okul sosyal sorumluluk projesi kapsamında eğim veriyor. Lüks villanın bahçıvanının çocuğu da, lüks villanın sahibinin çocuğu da bizim öğrencimizdir. Bu okul; boş otobüs değil; boş koltuk yok. Bu yıl 78 kayıt silinmiş, 78 yeni kayıt gelmiş. Boş kalan yerimiz yok” cevabını verdi. Hedefte yeni okul var mı? Sorusuna Baş’ın cevabı “Yeni okul açılışı yok” oldu.

   Basın toplantısı sonrası yemeğe geçildi. Yemeğin açılış konuşmasını Aden Okulları’nın Genel Koordinatörü Aynur Çolak yaptı. Çolak “Bugün Keşan’la birlikte doruktayız. İyi ki geldiniz! Hepinize hoş geldiniz diyorum. Bugün burada eğitim adına verilen emeğin çok müthiş bir görüntüsünü sergiliyoruz. Şimdi mikrofona Aden Okulları’nın kurucusu Sadık Baş’ı davet ediyorum” dedi.

   Sadık Baş konuşmasında şunları söyledi: “Değerli öğretmenlerimiz, değerli dostlar, Keşan’daki okulumuzdan gelen çok kıymetli dostlarımız; biz Keşan’a gideriz diye düşünüyorduk. Biz; Öğretmenler Günü’nü nerde kutlayalım diye düşünürken öğretmenlerimiz; bizim bir yapımız var dediler. Burada bir araya geldik. Biz büyük bir aileyiz. Aramızdan ayrılan şehit düşen öğretmenlerimize rahmet diliyorum. Bu birlikteliğimiz çok uzun süre devam eder. Gününüz bundan sonrada hep mutluluklarla dolsun. Ben gününüzü kutluyorum. Keşan’dan gelen dostlarımızda bir şeyler söyleyecektirler. Kendilerini mikrofona davet ediyorum.”

   Keşan Okulu adına mikrofona Keşan Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş geldi. Bezbaş özetle şunları söyledi: “Sadık Bey’le çok uzun yıllardan beri arkadaşlığımız var. Sadık Keşan’a ulaştı, okulu açtı. Hakikaten Sadık Bey Keşan’a çok güzel bir okul kazandırdı. Çok güzel bir okul bıraktı. En güzeli de TEOG’da İl Birinciliğini bıraktı. İnşallah; bu birlikteliğimiz, eğitim aşkımız sürer. Bizlerle birlikte yüzlerce aile evine ekmek götürüyor. İnşallah Türkiye’nin her yerinde Aden Okulu’nu açarız. Hepinizin gününü kutluyorum.”

   Bezbaş’tan sonra Aynur Çolak mikrofona “yılların eğitimcisi, hepimizin ağabeyi, eğitime yıllarını vermiş, Aden’in kuruluşundan bugüne Sadık Bey’le birlikte çalışmış Hail İbrahim Bey’i davet ediyorum” diyerek Aden Okulları Genel Müdürü Halil İbrahim Yıldız’ı davet etti. Yıldız “Buraya çıkmak benim için sürpriz oldu. Bu kurumların kuruluşundan beri Sadık Bey’le çalışıyorum ve çalışmaya devam ediyorum. Buradaki çalışmalarımızda öğrencilerimize katkılarından dolayı zevk olmaktadır. Keşan ve burada TEOG’da İl Birincisi, YGS sonuçlarında da İl Birincisiyiz. Aden Eğitim Kurumlarının çok daha fazla geniş kitlelere hizmet edecek. Kurucumuz; hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan yapıya sahip. Eğitime çok fazla katkı sağlayacağına, eğitime hizmet vereceğine inanıyor<, öğretmenler gününüzü kutluyorum” dedi.

Çolak Yıldız’dan sonra mikrofona Okul Aile Birliği Başkanı Neslihan Özdemir Şık’ı davet etti. Şık şunları söyledi: “Sadık Bey’e çok teşekkür ediyorum. Bizi bir aile yapmayı başardı. Her şeyden önemlisi mutlu çocuklar yetiştiriyoruz. Arkadaşlarıma ve herkese teşekkür ediyor, mutlu günler diliyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın