Cumartesi , 20 Nisan 2024

290 KİŞİYİ BOĞULMAKTAN KURTARDILAR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu günden bu yana insan odaklı bir belediyecilik ilkesiyle vatandaşlara verdiği hizmet kapsamında plajlarda insanların can güvenliğini sağlamak adına yoğun mesai harcıyor. Büyükşehir Belediyesinin kuruluşundan bu yana Çevre ve Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Mavi Bayraklı plajlarda görevlendirilen cankurtaranlar, vatandaşların can güvenliğinin sağlanması için titizlikle görevlerini sürdürüyor. 5 cankurtaran botu ve 16 da cankurtaranın görev yaptığı plajlarda vatandaşlar sürekli olarak tedbirli olmaları ve kurallara uymaları hususunda bilgilendiriliyor. Ayrıca cankurtaranlar, yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı her an hazırlıklı bir şekilde denetimlerini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi cankurtaranları, 2014 yılında 32, 2015 yılında 37, 2016 yılında 41, 2017 yılında 47, 2018 yılında 53, 2019 yılında 70 ve 2020 yılında da 10 olmak üzere toplam  290 boğulma tehlikesi atlatan vatandaşı kurtararak hayata tutunmaları sağladı. Yine aynı yıllar içerisinde toplamda 302 vatandaşa ilkyardım müdahalesi yapıldı. Cankurtaranlar, pandemi sürecinde vatandaşları sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uymaları noktasında uyararak anons yöntemiyle bilgilendiriyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, vatandaşların güvenli bir şekilde tatil yapmalarının önemine değinerek; “Vatandaşlarımızın can güvenliği bizim açımızdan büyük önem teşkil ediyor. Vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak için plajlarımızda görevlendirdiğimiz yetkin cankurtaranlarımız tehlike anında müdahalede bulunarak yaralanma ve can kayıplarının önüne geçiyor. Bu kapsamda her geçen yıl cazibe merkezi haline gelen kentimizde önümüzdeki süreçte de ekipman ve cankurtaran sayımızı arttırarak vatandaşlarımıza güvenli bir tatil ortamı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın