Cumartesi , 20 Nisan 2024

YÜCEER’İN 10 KASIM MESAJI

   CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Atatürk’ün ölümünün 77. yıldönümü dolayısıyla 10 Kasım Mesajı yayınladı. Yüceer’in 10 Kasım mesajı: “Bağımsızlık savaşımızın önderi, çağdaş, demokratik, laik Türkiye’nin temellerini atan, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 77. yılında hasretle, özlemle, minnetle anıyoruz.

     Eşsiz bir devlet adamı ve lider olan Atatürk’ü kaybetmenin hüznünü yaşadığımız 10 Kasım, yas tutmak, ümitsizlik içinde yas tazelemek günü değil; O’nu fikirleriyle, idealleriyle anlamak günüdür.

   Yaşadığı çağı aşarak geleceğe ışık tutan, yüzyıla değil bin yıla damgasını vuran, yok edilmek istenen bir ulusu yeniden ayağa kaldıran Atatürk’ü anlamak, en büyük iki eserimden biri dediği Cumhuriyete, değerlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa sahip çıkmaktır.

   Atatürk’ü anlamak, fikir ve düşüncelerini, ilke ve devrimlerini, doğru biçimde anlamak ve gelecek nesillere aktarmak, gösterdiği hedeflere, çağdaş bir Türkiye özlemine tavizsiz bir şekilde yürümektir.

   Atatürk’ü anlamak; yokluk ve yoksulluk içerisinde kurduğu Cumhuriyetimizin kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmaktır.

   Hiç kuşku olmasın ki O’nun mirasını devralan bizler, bu aydınlık yolda hiç yılmadan ve büyük bir kararlılıkla, karanlıkları yırtıp atacak bir iradeye sahibiz.

   O’ndan aldığımız bu güçle, en büyük eseri olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacağız.

   Atatürk, bıraktığı eserler ile ulusumuzun kalbinde sonsuz bir sevgiyle yaşayacak, devrimleri ve fikirleri ile yaktığı meşale, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

   Demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan haklarına, barışa, özgürlüğe, ilke ve devrimlerine olan sarsılmaz inancımızla Ulu Önder Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 77. yılında büyük bir sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın