Perşembe , 28 Mart 2024

YEŞİLSIRTLILARI BULUŞTURAN SEÇİM

YEŞİLSIRTLILARIN BULUŞ. SEÇİM   Yeşilsırtlılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 1. Olağan Genel Kurul’u köyün Kapalı Düğün Salonu’nda yapıldı. Derneği 40 üyesinden 37’sinin katıldığı toplantı; Ali Gökalp’in Başkanlığını, Necdet Balık ve Ali Devecinin kâtip üyeliklerini yaptığı divan teşekkülünden sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

   Divan Başkanı Ali Gökalp kurucu yönetim kuruluna çalışmalarından dolayı teşekkür ederek Kurucu Dernek Başkanı Nazlı Özden’i faaliyet raporunu okumak üzere davet etti. Özden’in üyelere okuduğu faaliyet raporu: “Derneğimiz 12.03.2015 tarihinde resmen kurulmuş olup, tüzel kişilik kazanmıştır. Derneğimizin kuruluş amacı; Yeşilsırt köyünde doğan büyüyen ve Yeşilsırt ile bağları olan herkesi kapsayıp bir çatı altında toplayarak ve onların faaliyetlerinin etkinleştirilmesini, geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermektir.     Geçmişten buyana süregelen örf , adet , gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak ve yine gelecek nesillere aktarıp, geçmişini tanıyan , bilen gençler yetişmesine katkı sağlamaktır.

   Köyümüz çok sayıda değerli insanı bünyesinde bulundurmaktadır. Sizin için kurulmuş olan derneğimize katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Üyelerimizin ve tüm Yeşilsırt’lıların hizmetinde olan dernek ofisimiz, Ortacamimah. Çınarlı Çeşme sok. Çomaklar Apt. k:1 No:26 Tekirdağ adresinde, 400 Tl kira bedeli ile tutulmuştur.

Derneğimize; 3 Adet deri ofis koltuğu, jaluzi perde ve ofis malzemeleri bağışında bulunan Yavuz Demircioğlu’na, 2 Adet ofis dolabı bağışında bulunan Veli Papara’ya, Mutfak bölmesi ve marangozluk işlerini ücretsiz yapan Ali İhsan Dayanç’a, 2 Adet masa için ahşap malzemesi bağışında bulunan Çağdaş mobilya Recep Ökten’e teşekkür ederiz.

   Sizlerin desteği ile bu güne gelen derneğimiz, birlik ve beraberlik bilincini esas alarak, ben değil biz duygusuyla hareket edecek, Yeşilsırt’ ı yüceltmek üzere yoluna devam edecektir.”

   Rapordan sonra Özden yapmayı düşündükleri faaliyetleri ve duygularını şu cümlelerle anlattı: “Bizim birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz ve dernek aidatlarının ödenmesi önemlidir. Kültürel gezi ve yemekler düzenlemeyi planlıyoruz. Ben köyden evlenip gittim. Köyden koptum, yeni yetişenleri tanımıyorum. Benim köyümün gençleri yanımdan geçiyor ama birbirimizi tanımıyoruz. Bu çok acı bir durum, bundan sonra bunların yaşanmaması için bu derneği kurduk.”

   Özden’in konuşmasından sonra okunan raporun oylanarak kabulü ile yönetimin ibrası yapıldı. Zülküf İşler’in okuduğu Tahmini Bütçe’nin kabulünden sonra seçime geçildi. Kapalı oy usulü ile yapılan seçim sonucunda yönetim ve denetim kurulu seçildi. Yönetim Kurulu Asil Üye isim ve oy listesi: Nazlı Özden (27), Zülküf İşler (21), Mustafa Deveci (21), Yunus Subaşı (19), Mehmet Tufantoz (15) Denetleme Kurulu Asil Üye isim listesi; Cemali Karakulak, Fehmi Babacan, Özcan Serttoprak

   Seçim sonrası dilek ve temennilere geçildi. Dilek ve temennilerden bazıları; “Dernek üyelerinden çiftçi olanlar derneğe gelir sağlamak için 10 veya 20 kg buğday versinler.” “Köyden kurban kesenler derilerini derneğe bağışlasınlar. Derileri satarak gelir sağlanır.”

“Tekirdağ ve Muratlı’da dükkânları dolaşarak derneğin afişlerini assınlar. Esnafla görüşüp destek istesinler.” “Burada babalarımızdan dedelerimizden kalan imece vardır. Yeşilsırtlı olmak ayrıcalıktır ama ayrımcılık değildir. Bu noktadan çıkışla var olan eseri geleceğe, geçmişimizi taşımak adına ayrımcılık yapılmadan yaşatılacağına inancım sonsuzdur. Herkesin; karınca kararınca katkısı vardır. En az yönetici arkadaşlar kadar katkı koydum, koymaya devam edeceğim. Sizlerden de bunu bekliyorum.”

   Divan Başkanı Gökalp toplantı sonunda; “Dilek ve temennilerde 11 kişi söz aldı. Sizleri itseli görüyorum. Bu durumdan çok memnun oldum. Hepinize teşekkür eder, seçilen arkadaşlara başarılar dilerim” dedi.

   Başkan Özden toplantı sonunda; seçimde kendisine ve yönetime seçilen arkadaşlara oy verenlere, kuruluşundan bu yana birlikte çalıştığım yönetim kurulu arkadaşlarıma ve bize yönetimde olmadığı halde destek olan Aziz Hocam’a teşekkür ederim dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın