Cumartesi , 20 Nisan 2024

YAĞCIOĞLU’NDAN BASIN AÇIKLAMASI

   CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu parti binası toplantı salonunda basınla buluştu. Düzenlediği basın toplantısında Yağcıoğlu özetle şunları söyledi: “Hepimizin bildiği gibi ülkemizin Doğu ve Güneydoğu’sunda terör olayları yaşanmaktadır. Asker ve polisimiz şehit olmaktadır. Verdiğimiz şehitler kadar önemli olan bir konu daha var. Her gün verilen şehitlerle ilgili toplumun; yadsızlaştırmaya, duyarsızlaştırmaya çalışılmasıdır. Her gün şehit veren bir ülkede hiçbir şey olmamış gibi hareket edilemez. Vatandaşların sokağa çıkamadığı, evlerini terk ettiği bir ülkede, bunlar yaşanmıyormuş gibi davranılamaz.

   Peki, bu noktaya nasıl gelinmiştir? 2002 yılında sıfır terörle yönetimi devralan AKP yönetimi tarafından sorun etnik kökenli alındığı için yanlış temellere gidildi. Yanlış ele alınan sorunda yanlış çözümlere gidildi. Abdullah Öcalan neden bir figürandı? HDP belediyeleri; silah deposu haline belediyeleri getirirken neden bir şey yapılmadı? Operasyon yapılmasına neden izin verilmedi? Valilik operasyonları durdurdu ve valiliklerce hiçbir çalışma izni verilmedi.

   Eğer şehir merkezine tanklar giriyorsa bu; 3- 3,5 yıllık sürecin sorunudur. Şu anda ülkemizde sınır güvenliği yoktur. AKP Hükümeti’nin uyguladığı yanlış dış politikalar nedeniyle ülkemizde sınır güvenliği yoktur. Şu anda ülkemiz maalesef emperyalizmin kuşatması altındadır. Türkiye’nin sorunlu olmadığı bir komşusu kaldı mı? Bizler CHP olarak; yapıcı dış politikayı destekleriz, her zaman destekleyeceğiz. Fakat AKP Hükümeti ısrarla inanç üzerinden yaklaşıyor. Dış politika; ulusal çıkarlar üzerine yapılması gerekir.

   Bizlerin; sadece analiz yapıp, doğruları ortaya koyup, kenara çekilmek gibi bir politikamız yok. Öncelikle dış politika; ülkemiz menfaatleri açısından yeniden değerlendirilmeli, ortaya konulmalıdır. 2. konunun çözüm yeri meclistir. PKK karşısında vatandaşımızın can güvenliği sağlanmalı, sınır güvenliği sağlanmalıdır. Terör örgütünün silahlı gücü bir an önce kırılmalıdır.

   Basın, medya doğru şekilde yönlendirilmelidir. Sonunun gelmeyeceği ilişkilere başlanmamalıdır. 3. Adım Yargı; Türkiye Hukuk Devleti ise yargı işlemelidir. Şu anda temel sorunumuz; hukukun işlememesidir. Bizler; CHP olarak, bütün çözüm önerilerini ortaya koyacağız.

   Tekirdağ üzerine de bir şeyler söyleyelim. Ziraat Bankası kimin bankasıdır? Sağlık Bakanlığı tabelalarından da TC kalkıyor. Bu TC neden kalkıyor? Bunlar hangi devletin kurumlarıdır? Ziraat Bankası, TC’nin takipçisi olacağız. Tekirdağ buna meydan okumanın yeri olamaz. Bu konuda özellikle, hassas olmak istiyoruz. Ne gerekiyorsa da onu yapacağız. TC oraya geri gelecek.”

   Yağcıoğlu açıklaması sonrasında basının sorularını cevapladı. Basından gelen “Ziraat Bankası’ndan kaldırılan TC ile ilgili sadece açıklama mı yapacaksınız?” sorusuna Yağcıoğlu’nun cevabı: “Fikri takip yapacağız. Ziraat Bankası’nın önüne gideceğiz. Eylemler yapacağız. Milletvekillerimiz devreye girecekler. O tabela eski haline gelene kadar ne gerekiyorsa onu yapacağız” cevabını verdi.

   “AKP İl Başkanı ile görüştünüz mü?” sorusuna Yağcıoğlu; “Görüşmedim. Doğrusu ne söyleyeceğini merak ediyorum” diye cevap verdi.

Akademisyenlerin bildirisiyle ilgili soruya verdiği cevapta Yağcıoğlu: “Ben bildiriye kesinlikle katılmadığımı bildireyim. Demokratik bir ülkede bütün görüşlerin savunulmasını istiyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın