Perşembe , 18 Nisan 2024

VALİ CEYLAN’IN TARİHÇİ MİSAFİRLERİ

Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Bayol, Başkan Yardımcısı Özgür Yaver ile Prof. Dr. Murat Taşan, Ahmet Sulbi, Mehmet İlhanlı, Ramazan Baran, Ali Barbaros’tan oluşan yönetim kurulu üyeleri Tekirdağ Valiliğine atanan Mehmet Ceylan’a tebrik ziyaretinde bulundular.

TBBD Başkanı Hüseyin Bayol, Vali Ceylan’a hayırlı olsun dileklerini ileterek dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve Tekirdağ’da gerçekleştirdikleri konferans ve etkinliklerle ilgili bir dosya sundu. Vali Ceylan’a derneğin amacını ve hedeflerini aktaran Bayol; derneklerinin, tarihin önemini özellikle gençlere aktarmak adına önemli bir misyonu yüklendiğini belirterek “Tarihini tanıyan ona sahip çıkan bireylerin varlığını artırmak temel hedefimiz. Toplumda tarih bilincini oluşturmak ve Tekirdağ’ın arşivlerde kalan tarihini gün yüzüne çıkarma konusunda çaba sarf ediyoruz. Bugüne kadar epey mesafe aldık ve bundan sonra da aynı şevkle çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan; Tarih Bilinci Derneği’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının kentlere renk kattığı görüşünü dile getirdi. Vali Ceylan; tarihin milletlerin hafızaları olduğunu, geleceğe güçlü bakmanın, yediden yetmişe insanların yaşadığı toplumun tarihsel gelişimini bilmesine bağlı olduğunu söyledi.

Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği’nin ziyareti; Başkan Hüseyin Bayol’un Derneğin çalışmalarının birer ürünü niteliğinde olan “Tekirdağ’ın Bilinmeyen Tarihi ve Kültürü” ile “Tekirdağ Şehir ve Kültür” adlı kitapları Vali Mehmet Ceylan’a hediye etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın