Cuma , 29 Mart 2024

TRAKYAKENT’TEN BAŞKANLARA EĞİTİM

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği kısa adıyla TRAKYAKENT ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Etkili İletişim, Hitabet Sanatı” konulu çalıştay programı Sapanca’da yapıldı. Programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkani Kadir Albayrak,  Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, Danışmanlar, Daire Başkanları ve birlik üyeleri katıldılar.

İki oturum olarak düzenlenen programda iletişimin önemine dikkat çekerek, genellikle belediyelerde bu kavramın çok fazla önem taşıdığını vurgulayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Trakyakent Birlik Başkanı Kadir Albayrak; “Bugün burada sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum İletişim anlamında; varsa, eksik yönlerimizi gidermek anlamında, çok faydalı bir program olacağına inanıyorum. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Çalıştayın birinci bölümünde konuşmacı olarak katılan; bir dönem TRT ve çeşitli ulusal TV kanallarında spikerlik ve seslendirme görevinde bulunan ve şu dönemde Business Channel da görevini sürdüren ünlü televizyon programcısı Müge Oruçkaptan vardı.

İlk oturumdan sonra TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa; “Yerel Yönetimlerin Mali Durum Analizi ve Yararlanabilecekleri Bazı Destek Programları” konusunda Albayrak ve ilçe belediye başkanları ile büyükşehir belediyesi ekibine bilgilendirme sunumu yaptı.

Çalıştayın ikinci oturumunda CNN TÜRK haber spikeri Tunç Arslanalp;“Etkili İletişim, Hitabet” konusu kapsamında; hitap, karşılıklı diyalog, sunu, etkili konuşma ve çeşitli benzer kavramlar hakkında bilgi verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın