Perşembe , 25 Nisan 2024

TOPRAK YOKSA EKMEK DE YOK

     NKÜ’ de “Erozyonla Mücadele Haftası” dolayısıyla; Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda Rektör Yardımcısı M. İhsan Soysal, NKÜ akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı “Toprak Yoksa Ekmek De Yok Konferansı” düzenlendi.

   NKÜ “Genç TEMA” topluluğu tarafından organize edilen “Toprak Yoksa Ekmek De Yok Konferansı”nda NKÜ Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölüm Başkanı Aydın Adiloğlu yaptığı sunumda yaprak, toprak ve erozyon hakkında bilgi verdi.

   Sunumunda; toprağın üretilebilir bir kaynak olmadığını kaydederek, Dünya’da her yıl 24 milyar ton toprağın, ülkemizde de her yıl ortalama 550 milyon ton toprağın erozyona uğrayarak başka yerlere taşındığını belirten Adiloğlu; erozyon nedeniyle Dünya’da her yıl 60 milyon hektarlık tarım arazisinin yok olduğunu söyledi.

   NKÜ Genç TEMA Topluluğu adına hocası Turgut Sağlam tarafından Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölüm Başkanı Adiloğlu’na “Genç TEMA madalyonu” verildi. Konferans toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ONLAR ERDİ MURADINA

Ayşe ve Hayrettin Topçu’nun güzel kızı Ayser ile Hamide ve Aydın Gündoğdu’nun yakışıklı oğlu Ayhan, …

Bir yanıt yazın