Çarşamba , 24 Nisan 2024

TERÖRE DESTEK VEREN KATİLİN ORTAĞIDIR

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay Ankara’da ki terör saldırısıyla ilgili basın açıklaması yayınladı. Akçay’ın basın açıklaması:

 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay:

Teröre Destek Veren Katilin Ortağıdır

 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, 17 Şubat 2016 Çarşamba günü, 28 vatandaşımızın ölümü, 61 vatandaşımızın yaralanmasıyla sonuçlanan ve PYD’nin yaptığı tahmin edilen Ankara saldırısı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Saldırının olduğu saatlerde taziyesini ve duygularını sosyal medya üzerinden paylaşan Ahmet Akçay, yazılı açıklamasında “Terörde destek veren, teröriste silah veren, teröriste yardım eden ona ortaktır. Teröre destek veren katilin ortağıdır.” dedi.

SALDIRIYI PYD-YPG YANİ PKK YAPTI

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay’ın açıklaması şöyle:

“17 Şubat 2016 Çarşamba günü akşam saatlerinde Ankara’da gerçekleştirilen hain saldırıyı bir kez daha lanetliyorum. Bu saldırıda 20’si rütbeli askerlerimiz olmak üzere 28 insanımızı kaybettik, 60’tan fazla yaralımız var. Vefat eden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza Rabbimden acil şifalar diliyorum.

Resmi kaynakların açıklamaları başta olmak üzere çok sayıda bilgi bir araya getirdiğimizde hain saldırının arkasında PYD-YPG yani PKK’nın uzantılarının olduğu anlaşılmaktadır. Bunların hepsi bir; PKK, YPD, PYD. Saldırı şüphelileri olarak 14 kişi gözaltına alındı. Muhtemelen yeni göz altıları olacaktır.

TERÖRE DESTEK VEREN KATİLİN ORTAĞIDIR

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay’ın açıklamasının devamında PYD-YPG’nin bir takım destekler alarak saldırıları yaptığını tahmin ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Hem PKK, hem de YPG ve PYD, Türkiye’ye yönelik ortaya koydukları bu saldırıları yaparken yerel veya uluslararası destekler aldığını tahmin etmek zor değil. Teröre destek veren, teröriste silah veren, teröriste yardım eden ona ortaktır. Teröre destek veren katilin ortağıdır. Bunu herkesin böyle bilmesi gerekiyor. Terör insanlık suçudur. Kim terör örgütlerine yardımcı oluyorsa insanlık suçuna ortak oluyor demektir. Biz millet olarak bu suça, bu hainlere, bu insanlık düşmanlarına mağlup olmayacağız. Biriz, beraberiz; birlikte bu düşmanlığı yeneceğiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın