Perşembe , 28 Mart 2024

TEKİRDAĞ İTFAİYESİ DÜNYA LİMİTLERİNDE

Tekirdağ İtfaiyesi yangına müdahalelerde yangın mahalline ulaşım süresini şehir içinde 7,5 dakikaya indirerek Dünya limitlerini yakaladı. İtfaiyenin yakaladığı hız, can ve mal güvenliği ile rahat ve huzurlu bir yaşam ortamı sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır. Tekirdağ İtfaiyesi; 19 istasyonda 320 personeli ve 53 müdahale aracıyla hizmet vermektedir. Bilgi ve teknolojinin sürekli geliştiği günümüzde, çağdaş bir donanımın yanı sıra çağdaş beyinlere sahip bir itfaiye merkezi olabilmeyi amaçlayan Tekirdağ İtfaiyesi;

yapılandırma ve modernizasyon çalışmalarını da sürdürmektedir.

İtfaiye yetkilileri; itfaiyecinin sadece yangına müdahale eden bir personel olmadığını, her türlü arama ve kurtarma görevini yerine getirdiklerini, kurtarma için müdahalede bulunacak personelin teknolojinin yanı sıra, ilk yardım ve psikoloji başta olmak üzere pek çok bilgiyi çok iyi kullanabilecek beceriye sahip olmaları gerektiğini belirttiler.

Ayrıca itfaiye yetkilileri; itfaiyecinin zamanla yarıştığını, itfaiyenin müdahale ettiği olaylarda saniyelerin önemli olduğunu, çağrı merkezinin ihbarı aldığında en geç otuz saniye içinde araçların personelleriyle birlikte yola çıktıklarını, inanılmaz gibi gelse de iyi eğitimli itfaiyecilerin bu süreyi yakalamalarının doğal olduğunu belirttiler. Yetkililer, yola çıkış ve olay yerine varış sürelerinin kayıt altına alındığını, böyle bir hızı yakalamak için itfaiyecilik bilgi donanımının yanı sıra çevik ve güçlü bir bünyenin de gerekli olduğuna dikkat çektiler.

Yangın ve olay yerine ortalama ulaşım süresi; 2013 yılında kent merkezinde 10 dakika iken 2015’te 7,5dakikaya, kent dışı/kırsala ulaşım 2013 yılında 30 dakika iken 2015’te 16,45 dakikaya inmiştir.

İtfaiyenin yangına müdahale dışında halkın bilmediği görevleri vardır; Örneğin gece yarısı anahtarını kaybedip evine giremeyen vatandaş o saatte çilingir bulamaz ise rahatlıkla itfaiyeden yardım alabilir. Asansörde mahsur kalan vatandaşımız için, herhangi bir hayvanın kurtarılması için itfaiyemiz her zaman çağrılabilir. Böylesine yoğun bir çalışmanın üstesinden başarıyla gelen Tekirdağ İtfaiyesi; başarı grafiğini yükseltmek için eksikliklerini tamamlamakta, kadrosuna itfaiyecilik okulu mezunu olan gençleri katmaktadır. Halen 42 olan yaş ortalaması ile yeni araçlar edinerek 18 olan araç yaş ortalamasını da aşağıya çekmeye çalışmaktadır.

2014 ve 25 Ağustos 2015 tarihine göre toplam 11.330 olan müdahale rakamlarının; müdahalelere göre dağılımı: Yangın 5395, İnsan kurtarma 154, Hayvan kurtarma 846, Trafik kazası 539, Su baskını 698, İntihara teşebbüs 49, Asansör tahliye           79, Kapı açma 1326, Diğer müdahaleler 2244.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın