Perşembe , 18 Nisan 2024

TEKİRDAĞ EMİTT’TE

   28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında devam edecek olan 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda EMİTT) modern çizgileri ile donatılmış standı ile yerini alan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği etkinliklerle de adından söz ettirdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda fuar gösteri alanında düzenlenen Emine Özata, Salih Demirci konserine katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Emine Özata ve Salih Demirci’nin Tekirdağ yöresine ait hareketli şarkıları ile EMITT 2016 fuar ziyaretçileri, eğlenceli dakikalar geçirdiler. Ziyaretçiler seslendirilen eserlere hem söyleyerek hem de oynayarak katıldılar.

   EMİTT’in ilk gününde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin fuarını ziyaret edenler arasında Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve vatandaşlar vardı. Basın Müdürlüğü’nden Nilay Aksoy stant ödülleri ile ilgili yaptığı konuşmasında: “70 ülkeden 4.500 katılımcısı olan fuarda “Rüya, Umut, Özgürlük Şehri Tekirdağ” sloganıyla 6000 yıllık tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, aynı zamanda Avrupa ile Asya arasında geçiş yolu olmasının yanında İstanbul’a olan yakınlığı ile de daima stratejik öneme sahip olan ilimizin temiz ve mavi bayraklı denizi, Istranca ve Ganos Dağları’nın sunduğu eşsiz doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri ile hafta sonu turizmi ve uzun süreli tatil seçenekleri açısından son derece uygun bir yer olduğu ve düşledikleri tatillerini Tekirdağ’da yapabileceklerinin mesajını verecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT için düzenlenen Stant Tasarım Yarışması sonuçlanmış olup, Statnt Tasarım Yarışması’nda birinci olan proje sahiplerine ödülleri takdim edilecektir” dedi.

   Aksoy konuşmasını; 1.lik ödülüne layık görülen 8 sıra numaralı proje; RUMUZ 64251 ile Sayın Zeynep Dündar ve Sayın Fulya Selçuk’u davet ediyorum. Ödüllerini takdim etmek üzere Tekirdağ Valimiz Sayın Enver Salihoğlu’na davetimi arz ederim” diyerek bitirdi. Stant yarışmasında birinci olanlara ödülleri verildi.

   İlk defa EMITT’e katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin standı ve etkinlikleri ile büyük bir beğeni topladığını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin EMITT 2016’ya damga vurduğunu söyleyebiliriz. Gerek standımızın tasarımı, gerek stantta gerçekleştirilen aktiviteler gerekse de diğer etkinliklerimiz ile EMITT 2016’da adımızdan söz ettiriyoruz” dedi.

  1. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’in ikinci gününde de katılımcıların ilgi ve ziyaretlerinin sürdüğü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Standını ziyaret edenler arasında; fuara katılan diğer belediye, kurum ve kuruluşların temsilcileri de var. Ziyaretçilerle; Dodurka ile Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Poyraz yakından ilgilenerek hem görüş alışverişinde bulunuyorlar hem de Tekirdağ’ın tanıtımı konusunda bilgilendirme faaliyetlerini sürdürüyorlar.

   Fuarın ikinci gününde; Dodurka ve diğer stantları ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular. EMITT’in organizatörlerinden; ITE Turkey Turizm, Seyahat, Moda Grup Direktörü Hacer Aydın ve ITE Group Plc Bölge Direktörü Vincent Brain ile de bir araya gelen Dodurka ve Poyraz fuarla ilgili kısa bir değerlendirmede bulundular. Ebru Sanatçısı Atilla Can’ın standını ziyaret ederek ebru sanatı ile ilgili bilgi alan Dodurka; Atilla Can’ın direktifleri doğrultusunda ebru denemesi yapmayı da ihmal etmedi.

   Ünlü sanatçı Atilla Atasoy, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin standına yaptığı ziyarette Genel Sekreter Yardımcıları Tamer Dodurka ve Fatih Ünsal, Kültü Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Poyraz ve Mali Hizmetler Daire Başkanı Müveddet Işık’la bir süre sohbet etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin standını beğendiğini söyleyen Atasoy fuar çalışmaların da başarılar diledi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin standı 4 gün boyunca fuarda Tekirdağ’ın tanıtım çalışmasını sürdürdü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın