Cuma , 29 Mart 2024

TARİHİ KARAR TARİH OLDU

 

9 Eylül 2015 tarihindeki BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDEN TARİHİ KARAR başlık haberimiz.

Mey İçki Fabrikasının sahibi; Kadir Albayrak’ı arayıp “Meclis Gündemine Getirebilirsiniz Satıyorum” dediği arazi için yapılan görüşmede bu defa “araziyi satmıyorum” demiş.

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı 2. oturumunu 9 Eylül 2015 Çarşamba günü yaptı. Toplantıda tarihi bir karar aldı. MEY İÇKİ FABRİKASININ YERİNİN ALINMASI Sizlere bu haberi gazetemiz ve internet sitemizden duyurmuştuk. Şu başlıkla:

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDEN TARİHİ KARAR

Tekirdağ Tarihini, İlk Sanayi Kuruluşunu eski adıyla Tekel Şarap Fabrikasını geri alıyor.

Buranın alınmasıyla ilgili kararda o gün yapılan konuşmaları sizlerle paylaşmış ve Kadir Albayrak’ın konuşmalar sonrası söylediği “6 kişilik komisyon kuralım. Satın alınmasına karar verelim. Plan bütçe komisyon kararırın reddine karar verelim” dediğini iletmiştik. Konuyla ilgili alınan kararı da sizlere paylaşmıştık. İşte o gün alınan karar: Mecliste son okunan ve oy çokluğu ile alınan karar: “KOMİSYONUN 1 NOLU DOSYASININ REDDİNE, SATIN ALINMA TALEBİNİN KABULÜNE ve KADİR ALBAYRAK’A YETKİ VERİLMESİNE” olarak meclisten oy çokluğu ile geçti.

   Ekim ayında Kapaklı’da yapılan Büyükşehir Meclis toplantısında konu meclis gündemine taşınmış ve yasal yanlışlık yapıldığı, komisyondan geçerek bu konunun meclise gelmesi gerektiğini belirten önerge verilmişti. Bu önergenin kabulü üzerine konunun komisyona sevkine karar verilmişti. Bu önergenin altında bazı belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin imzaları vardı. Bu önergenin kabulünden sonra kurulan komisyon çalışmalarına başlamış ve Kasım, Aralık, Ocak aylarında komisyon çalışmalarının devamına kararı verilmişti.

     Ergene’de 9 Şubat 2016 tarihinde yapılan Şubat 2016 Büyükşehir Meclis Toplantısında Araştırma Komisyonu tarafından 8.2.2016 tarih ve 2 No.lu dosyasındaki komisyon raporunda Mey İçki Fabrikası’nın yerini şahsın satmayacağını bildirdiği yazıyordu. Rapor oylandı ve kabul edildi. Üyelerden bazıları “Adam satmıyorsa yapacak bir şeyimiz yok. Mal onun satmak istemiyorsa zorla alamayız” dediler.

   Burada kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak şunları söyledi: “Bu arkadaş ben satmıyorum dese, ben bunu meclise getirmezdim. Ben kendisine söyledim. Ekrem Başkan yanımdaydı. Ben düşüneyim sizi ararım dedi. Birkaç gün sonra aradı. “Meclisin gündemine getirebilirsiniz” dedi.”

   Mey İçki’nin alımıyla ilgili Büyükşehir Meclisinin 9 Eylül 2015 tarihinde aldığı tarihi karar, tarih oldu. Oldu ama insanın aklına şu sorular geliyor; 1- Satmayacaksa neden satacağım dedi? Malının fiyatını arttırmak için mi bu yolu denedi? Tekirdağ halkının tarihi bu yerin alınmasını istediği haberin okunma sayısından belli olduğuna göre halkın bu kadar önem verdiği bu konuda neden görüşünü değiştirerek satmama kararı verdi, satmıyorum dedi? Belediyenin almaya karar verdiğini görünce belediyeden isteyeceği fiyatı arttırmak için mi bu yola başvurdu? Tekirdağ Halkının alınmasını istediğini görünce mi fikrini değiştirdi? Halk burayı almak için belediyeye baskı oluşturur ben de fiyat arttırırım diye mi düşündü? Makineler Manisa’da kurulan fabrikaya taşınacak dendi. Taşınmadı da makinelerle beraber satayım diyerek mi düşüncesini değiştirdi? Yoksa başka nedenler mi var?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın