Cumartesi , 20 Nisan 2024

TADIK “4 YILIMIZ HEBA OLMUŞTUR”

   Merkez Büro-Sen Sendikası, merkez hizmet binasında Genel Başkan Celil Tadık, Genel Başkan Vekili Harun Ercan ve mali işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Baltacıoğlu’nun katıldığı basın toplantısı yaptı.

   Basın toplantısında Tadık şunları söyledi:  “Genel Yetkili Sendika Memur-Sen, bildiğiniz gibi hükümetle yapılan Toplu Sözleşme sürecini noktalamış ve kamu çalışanları büyük bir hüsrana uğramıştır. Toplu Sözleşme sürecinde anlaşmaya varılan yüzdelik (%) zam oranları 2016 yılı için %6 + %5 – 2017 yılı içinde %3 + %4 olarak imza altına alınmıştır, yani kamu çalışanları yine kaderlerine terk edilmiş, adeta masada satılmıştır. Bu rakam aldatmacası ile kamu çalışanlarının kafaları karıştırılmıştır. Toplamda zam oranları 2 yıllık %18- yıllık %9 ‘dur, yani anlayacağımız her yıl için imzalanan rakam %4.5 + %4.5 olarak memura yansıyacaktır, bu da tam bir fiyaskodur. Ülkemiz şartları göz önüne alındığında, doların 3 TL’ yi geçtiği, enflasyonun zirve yaptığı, seçim atmosferine girildiği, gelir vergisini de hesaba koyarsak verilen zamlar almadan bitmiştir, hayırlı olsun.

     Malum Yetkili Sendika, Büro hizmet kolunda da tam olarak hiçbir kazanım elde edememiş, sınıfta kalmıştır. Ülkemizin can damarı olan kurumlarımız büro hizmet kolundadır. Adalet Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Çalışma ve İş Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Maliye, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gümrük Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Meteoroloji gibi kurumlar olmazsa olmazlarıdır. Bu büro hizmet kolundaki kurumlarımız olmasa, Türkiye felç olur.

     2016 yılı için alınan %11’lik zam oranı %20’lik Gelir Vergisi hesaplandığında, memurumuza %6 olarak yansıyacak, enflasyon hesaplamalarındaki adaletsizliği de katarsak, 2016 yılı zammı tamamen kaybolmuş yok olmuştur. 2017 yılı zamları ise tam bir fiyaskodur. 2017 yılı da heba olmuş, memurlarımız açısından kayıp yıl olarak tarihe geçecektir. Toplu Sözleşme masasında, geçmiş yılların kayıpları telafi edilemediği gibi gelecek olan 2 yılımız da ziyan olmuştur.

     Geçen yıllarda elimizden alınan fazla mesaileri geri alarak kazanım gibi göstermek çok vahimdir. Kurumlarımızın iş barışı bu sözleşmeyle daha da uçuruma itilmiştir, örneğin Sosyal Güvenlik İl Müdürlerine ikramiye, Denetmen ve İcra memurlarına tazminat oranlarında zam alıp, diğer Müdür yardımcıları, Merkez Müdürleri ve yardımcıları, Şefler, memurlar ve hizmetlilere ek zam yapılmamıştır, hani eşit işe eşit ücret, bumu hak bumu adalet, Soruyorum yetkili sendika başkanlarına, İç işleri, Gençlik Spor, İş kur, Adliye, Maliye, Sgk çalışanlarına ne kazandırdınız, 4/C’li çalışanlara kadro alacaktınız, alamadınız, hiçbir kazanım elde edemediniz, memuru masada sattınız, Gümrük çalışanları için ne yaptınız ne aldınız, doğu ve güneydoğuda ölüm tehlikesi yaşayan, kaçırılan, tehdit edilen Gümrük personeli için ne yaptınız, hiçbir şey o zaman şov yapmaya gerek yok, kamu çalışanları her şeyi gördü, Yetkili olmak demek hak aramakla, kazanım elde etmekle olur, satmakla değil memur perişan, ortalık toz duman, yazıklar olsun.

            Değerli arkadaşlar, değerli kamu çalışanları, 2 yıl öncemiz ve 2 yıl sonramız yani 4 yılımız heba olmuş, memur yok sayılmış, perişan edilmiş, kendi haline terk edilmiştir. Artık yeter, bu işe dur demenin zamanı gelmiştir, kamu çalışanları gerçeği görmelidirler, üyesi bulundukları sendikaları ile olan bağlarını yeniden değerlendirmeli, sendikalarını sorgulamalı ve geleceklerini karartmamalıdırlar. Ben inanıyorum ki kamu çalışanları gereğini yapacaktır. Buradan tüm eski dostlarıma ve dava arkadaşlarıma sesleniyorum; gelin birlik olalım, hep beraber hak arayalım menfaat için değil kamu çalışanları için hep beraber mücadele edelim.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın