Perşembe , 28 Mart 2024

ŞİMŞEK YÖK’ÜN BALKAN GEZİSİNE KATILDI

   NKÜ Rektörü Osman Şimşek, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca düzenlenen; Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı M. A. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Hasan Mandal ve Mehmet Şişman, YÖK Genel Kurul Üyesi Hüseyin Yıldırım, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç, Trakya Üniversitesi Rektörü Yener Yörük, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, Marmara Üniversitesi Rektörü Emin Arat ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan’la birlikte Balkan ülkeleri ziyaretine katıldı.

   Yükseköğretim Kurulu Başkanı M. A. Yekta Saraç ve beraberindeki heyet; ilk gün Sofya Yüksek İslam Enstitüsü’nü ziyaret etti. Bulgaristan Baş müftüsü ve Sofya Yüksek İslam Enstitüsü Rektörü Mustafa Hacı ile görüşmelerde bulundu. Sofya Büyükelçiliği ziyareti ile ikinci güne başlayan heyet; Sofya Büyükelçimiz Süleyman Gökçe’nin katılımı ile Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanlığına gitti. Burada yapılan Rektörler Toplantısına katıldılar. Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanı Todor Tanev ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç; Bulgaristan Rektörleri Heyeti’yle görüştü. Ayrıca; üniversiteler arası ikili işbirliği konularında da görüş alış-verişinde bulunuldu. Bulgaristan Bilimler Akademisi Başkanı Stefan Vodeniçarov kendisini ziyaret eden heyet onuruna öğle yemeği verdi. Aynı akşam Makedonya’ya geçen heyete; Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları akşam yemeği verdi.

     Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil’i makamında ziyaretinden sonra heyet, Makedonya Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı Sprio Ristovski ile görüşmesi sonrasında Makedonya Bilimler Akademisi’ne gitti. Başkan Vlado Kambovski ve Başbakanlıkta; Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako ile yapılan görüşmelerle üçüncü gün ziyaretlerini bitirdi.

   Son ziyaretini Kosova’ya yapan heyet; Büyükelçi Kıvılcım Kılıç’ı ziyaret ettikten sonra Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nda YÖK Başkanı Yekta Saraç ile Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Asrim Bajrami’nin de bulunduğu “Rektörler Buluşması”na katıldı. Burada Kosova Bilim ve Sanat Akademisi Başkanı Hivzi İslami ile görüşen heyet Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’la makamında görüştü. Heyet üyeleri; Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramadan Zejnullahu’yu ziyaret sonrasında Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığının verdiği yemeğe katıldılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın