Cuma , 29 Mart 2024

ŞİMŞEK GAZETECİLERİN BAYRAMINI KUTLADI

   NKÜ Rektörü Osman Şimşek 21 Ekim Gazeteciler Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Rektör Şiimşek’in mesajı: “Türkiye’nin ilk özel fikir gazetesi olan Tercüman-ı Ahval’in yayın hayatına başladığı 21 Ekim günü her yıl “Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

   Günümüzün en hareketli ve fedakârlık isteyen meslekleri arasında bulunan gazetecilik mesleği, ülkemizin aydınlık yarınları ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtan önemli bir görevdir.

   Zor şartlarda mesleklerini yerine getiren, insanımızın gözü ve kulağı olan, idarecilerin ufuklarına ufuk katma noktasında hatırlatıcı, bilgilendirici ve araştırıcı katkılar sunan medya mensuplarının özverili çalışmalarını takdir ediyorum.

   Zaman içinde hem teknolojik, hem insan kaynağı ve hem de etik değerler bakımından gelişme gösteren basınımızın bundan sonra da bu gelişimini devam ettirerek milletimize ve insanlığa hizmet edeceğine bütün kalbimle inanıyorum.

   21 Ekim Gazeteciler Bayramının yıldönümü vesilesi ile tüm basın camiasının daha iyi şartlarda, baskı altında kalmadan, hür iradesi ile fikrini ortaya koyabileceği bir çalışma ortamında, kamuoyuna karşı olan sorumluluklarını yerine getirme çabası içinde olmalarını temenni eder, gazetecilik mesleğini icra ederken, yaşamını yitiren basın şehitlerimize Allah’tan rahmet, çalışan emektar gazetecilerimize görevlerinde kolaylık ve başarılar dilerim.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın