Perşembe , 18 Nisan 2024

SİMİT ARABALARI TANITILDI

   Süleymanpaşa Belediyesi tarafından daha hijyenik koşullarda simit satılması için başlatılan kampanyaya simit fırınlarından da destek geldi. Tuğlalı Park’ta alınan 16 yeni simit arabasının tanıtımında Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat eleştirilere de cevap verdiği konuşmasına; “Uzun süre speküle edildi. “Belediye simit satar mı?” denildi. İyi ki belediye simit sattı da, simitçi fırınlarımız; yeni arabalarıyla ve personelinin hijyenik kıyafeti ve nazik davranışları ile hemşerilerimize hizmet vermeye başladı. Bundan sonra bu standartlara uyanlar simit satacaklar. Uymayan hiçbir simitçiye zabıtamız izin vermeyecek.               Bu esnafın dostu düşmanı olmakla alakalı değil. Bu insanın işini daha iyi yapması, standardı arttırmaya yönelik belediyenin bir katkısı.

     Biz burada; iki araçla, Mutlukent’in katkılarıyla, herhangi bir kar gözetmeden standart koymaya çalıştık. Arkadaşlarımız da bu çağrıya cevap verdiler. 16 araç bugün Süleymanpaşa’nın farklı noktalarında simit satmaya başlayacak. Diğer araçlarda talepler doğrultusunda hizmete girmeye devam edecek. Herkese hayırlı uğurlu olsun” diyerek başladı.

   Süleymanpaşa Belediyesi’nin Süleymanpaşa esnafı ile uyum içinde çalıştığını da sözlerine ekleyen Eşkinat; “Bu belediye ile ilgili ön yargıların kırılması gerektiğini, bizim esnafımızdan sonuna kadar razı ve yanında olduğumuzu, esnafın bu ekonominin kırılmayan direği olduğuna inandığımızı, bizim de esnaflıktan geldiğimizi bir kere daha şer cephelerine duyuruyorum. Ne yazarsanız yazın ne çizerseniz çizin. Mikroskop altında inceliyorsunuz, inceleyin ama ben bu belediyenin kuruşunu sizlere yedirmemeye devam edeceğim” dedi. Konuşmasından sonra yeni simit araçlarından ilk simidin ikramını Eşkinat yaptı. Yeni simit arabalarının tanıtımında; 750 simit ve 500 ayran vatandaşlara ikram edildi.

Emart Makine firmasından Erman Sadış, yeni simit arabalarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı; “Simit arabalarımızın 3 teker sayesinde rahat hareket kabiliyeti mevcuttur. Alt kasa depo olarak kullanılır. Simitçimizin soğuk ve yağmurlu havalardan etkilenmemesi için yerden yüksek platform mevcuttur. Camekân kısmı solidpoli-karbondan üretilmiştir. Simit teşhir kısmında paslanmaz çelik kullanılmıştır. Profil iskelet özel fırın boya ile kaplanmıştır. Arka platform kısmında satıcının soğuk hava ile temasını kesmek amaçlı kendinden pencereli, istenildiğinde yukarıda toplanabilen fermuarlı şeffaf branda kullanılır. Üst branda su geçirmez ithal kumaştan üretilmiştir. Simitlerin dökülen susamlarını kolay temizlemek amaçlı alt tabanda delikli sac kullanılmıştır ve hemen alt kısmına susam çekmecesi yapılmıştır. Ayrıca araçlarımızın yere sabitlenebilmesi için altı da demir profilden kaynatılmıştır. Yeni simit araçları Süleymanpaşa’ya yeni bir soluk getirecektir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın