Cumartesi , 20 Nisan 2024
HABERİN TAMAMI
HABERİN TAMAMI

ŞEHİTLER İÇİN 3 GÜNDE 3 YÜRÜYÜŞ

     Tekirdağ 3 gündür şehitler için yürüyor. Tekirdağ’da yer-gök kırmızı beyaz oldu. Şehitler için ilk yürüyüş Tekira önünden yapıldı. Pazar günü Tekirdağlı taksiciler bu kez şehitler için korna çalıp-direksiyon salladılar. Pazartesi Tekirdağlı gençlerin önderliğinde birleşen Tekirdağlılar bu kez birlikte aldıkları kararla Muratlı Caddesi’nde bulunan Şehitler Abidesine oradan da askerlerine yürüdüler.

     Tuğlalı Park’ta toplanan kalabalık önce şehitlerimiz için saygı duruşunda bulundu. Ardından hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudular. İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra

Tuğlalı Park’ta buluşan Tekirdağlılara hitaben Ufuk Etçi yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi HEPİMİZ MEHMEDİZ PKK’YA YETERİZ:

“Dün akşam saatlerinde yüreğimizi yangın yerine çeviren haberler geldi. PKK’nın alçakça pususuyla Mehmetçiklerimizi şehit verdik. Uykusuz bir gece geçirdik. Yüreği Mehmetçikle beraber atan milletimiz; acı ve öfkeyle doldu. Sabrını ve umudunu kaybetmemeyi iyi bilen halkımız artık isyan noktasındadır. Teröre karşı sabrımız kalmadı. Umudumuz ise milletimizde ve onun bağrından çıkan Mehmetçiğimizdedir.

   Emperyalizm destekli bölücü teröre karşı, kararlılığımız kesindir. Teröre karşı, titrek tavır olmaz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin teröre karşı mücadelesi, sonuna kadar haklı ve meşrudur. Daha da kararlı bir biçimde terör örgütü PKK’nın üzerine gidilmelidir. ABD’nin kara gücüm dediği PKK, ihanetin, alçaklığın ve ölümün pususundadır.

     O pusu dağıtmak görevimizdir. O pusu Mehmetçikle bitireceğiz. Çünkü Mehmetçik halkımızın ışığıdır. Çünkü abimiz Mehmetçiktir, kardeşimiz Mehmetçiktir, komşumuz Mehmetçik, Mehmetçik Biziz! Hepimiz Mehmetçiğiz!

     Bugün dar siyasi çıkarların peşinden giden, kısır anlayışlara hapsolan, siyasi rekabeti her şeyin önüne koyan anlayışlar iflas etmelidir. Türkiye bugün en geniş cephede birleşerek, teröre karşı, Mehmetçiğin tarafında olmalıdır.

     Bugün, bütün Türkiye’ye tek yürek olduğumuzu gösterelim. Bugün, bütün siyasi apoletlerimizi söküp atalım. Bugün, Mehmetçikle eşitlenelim.

     Biz; Atatürkçü, vatansever ve devrimci gençler, milletimize ve Mehmetçiğe söz veriyoruz; Türkiye’nin sahipsiz, Mehmetçiğin yalnız olmadığını her yerde göstereceğiz. Türk Milleti’ni ve Türkiye’yi bölmeye kalkanlar başarısız olacaktır. Türkü’yle, Kürt’üyle bu millet, birlik mevzisinde gerçek kardeşliği ve barışı tesis edecektir.

     Bugün Mehmetçiğin kararı ve milletin kararı birdir. Türkiye’ye huzurun gelmesi için terör bitirilmelidir. Terörü bitirecek olan çözüm, Mehmetçiğin amansız mücadelesi ve halkımızın birlik ve kardeşliğini tesis etmektir. Güneydoğu’da halk, PKK’nın eylemlerine karşı çıkmaktadır. Türkü’yle, Kürt’üyle milletimiz, birliğin ve kardeşliğin bir zorunluluk olduğunu daha iyi kavrıyor.

     İhanet büyük olabilir. Ama kararlılığımız daha büyüktür. Türkiye’yi bölmeye kalkanlar değil, birleştirenler kazanacaktır.

     PKK’dan korkmuyoruz! Çünkü hepimiz Mehmet’iz! Mehmetçik mevzisindeyiz.

     Konuşma sonrası toplananların ortak kararı ile Muratlı Caddesi’nde bulunan şehitliğe yürüyüşe geçildi. Yürüyüşte atılan sloganlardan bazıları: Hepimiz Mehmet’iz, PKK’ya yeteriz!” “Birlik, barış, kardeşlik” “Şehitler ölmez, Vattan bölünmez” “Ne Mutlu Türküm Diyene” “Ordu, millet el ele, tam bağımsız Türkiye” “Her Türk asker doğar.”

     Şehitlikte olunan İstiklal Marşı’ndan sonra topluluk askerine doğru yürüdü.

Haberin Fotoğraf Galerisi için tıklayınız.
Haberin Fotoğraf Galerisi için tıklayınız.
Haberin Video Galerisi için tıklayınız.
Haberin Video Galerisi için tıklayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın