Salı , 23 Nisan 2024

SARAY MEZBAHASINA BAKANLIK ENGELİ

   Ergene’de yapılan Şubat 2016 Tekirdağ Büyükşehir Meclis toplantısında Ek Gündem Maddelerinin dördüncüsünde; “Saray-Çayla Mahallesi’ndeki taşınmaz bedelinin yatırılması konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile mutabakata varılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın talep ettiği bedelin ödenmesi için Kadir Albayrak’a yetki verilmesi” yazıyordu.

   Bu madde okunduğunda söz alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak şunları söyledi: “Ak Parti Grubundaki arkadaşlardan özellikle yardım istiyorum. 11 İlçeye 11 okul yapıyoruz. Şu anda Saray’ın Çayla Mahallesi’ne Saray’ı kalkındırmak için mezbaha yapacağız. Tapusu Saray Belediyesi’nin olan arsada şerh varmış. 556.000TL almadan Milli Eğitim Bakanlığı bize bu arsayı vermiyor. Sadece bu şerhi kaldırmak için bu parayı istiyor. Ben sizden bunu görev addederek, gündemden çıkaracağınıza inanıyorum.”

   Burada Ak Parti Grubu’ndan Nevzat Bahar; “Bu yazılar yazılmadan haberimiz olsaydı. Beraber hareket etseydik daha iyi olurdu” dedi.

   Mümin Buluş söz alarak; “Biz; meclis üyeleri olarak Ankara’ya gittik. Bu konu üzerinde görüştük. 40’lı yıllarda ilçelerdeki belli parsellerdeki arazilere örnek tarım yaparız diye şerh koymuşlar. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hiçbir hükmü yok. Bunun için 550.000 TL para istiyorlar. Bu okul yapılacak bir yer değil. Yerleşim alanına 5 km uzaklıkta. 60 yıl önce bugünkü anlamda hobi bahçesi yaparız diye şerh konulmuş. Bu köyün malı; eğitim alanı değil” dedi.

   Konu hakkında son olarak Kadir Albayrak şunları söyledi: “Bu konuda zamanla yarış var. Benim kararım bu yetkiyi alalım. Arkadaşlar çaba göstersinler, olmazsa parayı öderiz.”

Oylama sonrasında oy birliği ile yetki verilmesi kabul edildi. Şimdi Ak Parti Grubu’nun yapacağı çalışma sonucunda gelecek cevap beklenecek. Eğer Ak Parti Grubu şerhin kaldırılmasını sağlayabilirlerse bedel ödenmeyecek ve Saray Mezbahası’nın inşaatı o arsaya yapılacak. Kaldırmayı başaramazlarsa 60 yıl önce konulan şerh için Milli Eğitim Bakanlığı engelinin kaldırılma bedeli olarak istenen para ödenecek. Dileriz cevap olumlu olur ve eğitime bu kadar yatırım yapan şehre bakanlık ta yardımcı olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın