Cuma , 19 Nisan 2024

RAM TRAKYA TEKİRDAĞ’DA

   Bulgaristan’ın Ram Trakya Belediyeler Birliği’ne bağlı Belediye Başkanlarından oluşan heyet Ram Trakya Belediyeler Birliği ile Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği (TRAKYAKENT) arasında gerçekleşen işbirliği protokolü çerçevesinde belediyeler arasında yapılabilecek faaliyetlerin paylaşılması amacıyla inceleme ve ziyaretlerde bulunmak için Tekirdağ’a geldi. Parvomai Belediye Başkanı ve Ram Trakya Belediyeler Birliği Başkanı Angel Papazov, Birlik Üyeleri; Kricim Belediye Başkanı Atanas Kalcev, Karnobat Belediye Başkanı Georgi Ivanov, Bratya Daskalovi Belediye Başkanı Ivan Tanev ve Ram Trakya Genel Sekreteri Prof. Ivan Varlyakov’dan oluşan Bulgaristan Belediye Başkanları heyeti; TESKİ’yi, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Trakyakent Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Albayrak’ı makamında ziyaret etti.

   Ram Trakya Belediyeler Birliği heyeti ilk olarak Tekirdağ Su ve Kanalizasyonu İdaresi Genel Müdürlüğü’nü (TESKİ) ziyaret etti. TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ile görüşen Bulgaristan Belediye Başkanları heyeti kendilerine gösterdiği ilgi ve samimiyeti için Başa’ya teşekkür ettiler. TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa; ziyaret için Bulgaristan Ram Trakya ekibine teşekkür ederek, TESKİ’ nin il genelindeki çalışmaları hakkında kısa bilgiler verdi. Başa ve misafir ekip daha sonra TESKİ Hizmet Binası içerisinde bulunan, kent altyapısını elektronik uzaktan izleme ve kontrol sistemi olan “Scada Kriz Yönetim Merkezi”ni ziyaret ettiler ve burada yetkili personelden sistemle ilgili kapsamlı bilgi aldılar.

   Ram Trakya Belediyeler Birliği Başkanlarından oluşan heyet TESKİ’den sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı ziyaret etti. Trakyakent Birlik Müdürü Behçet Atlı’nın da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Albayrak; ziyaretin kendisini mutlu ettiğini, kendilerini Tekirdağ’da ağırlamaktan memnuniyet duyacağını belirterek ekibehoş geldiniz dedi. Başkan Albayrak; geçtiğimiz aylarda Ram Trakya Belediyeler Birliği Başkanlığına seçilen Parvomai Belediye Başkanı Angel Papazov’u bir kez daha tebrik ederek görevinde başarı dileklerinde bulundu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalar ve Trakyakent Belediyeler Birliği’nin ulusal ve uluslararası faaliyetleri hakkında ekibe bilgi verilen ziyaret programının sonunda karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

   Heyet ilk gün son ziyaretini Süleymanpaşa Belediye Sahil Ek Binası’nda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a yaptı. Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Telat Akköse, Gülferah Güral, Berkay Çakır ile TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ve Trakyakent Birlik Müdürü Behçet Atlı’nın da katıldığı görüşmede Başkan Eşkinat, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirtirken önceki programlarda aynı ekip ile Bulgaristan’da bir arada olduklarını ve orada güzel vakit geçirdiklerini anlattı. Başkan Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesi’nin çalışmaları ve ilçenin genel durumu hakkında da ekibe bilgiler verdi. Ekibi adına konuşan Ram Trakya Başkanı ve Parvomai Belediye Başkanı Angel Papazov da Başkan Eşkinat’a samimi tavırları ve sıcak karşılaması için teşekkür etti. Papazov, Başkan Eşkinat’ı tekrar Bulgaristan’da ağırlamak istediklerini kendisine iletti. Başkan Eşkinat’ın, gelen heyete yöresel hediyeler vermesi ve misafirlerinin hediyelerini kabul etmesiyle ziyaret sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın