Cumartesi , 20 Nisan 2024

PAZAR ESNAFINI BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Ekipleri; pazar esnafına “pazarcı esnafların uyması gereken talimatları” yazılı ve sözlü olarak tebliğ edip, bilgilendirme yaptı.

Belediyeden alınan bilgiye göre, esnafların uyması gereken kurallar şunlar: “Kendilerine tahsis edilen yerlerin bir kısmını veya tamamının kiraya verilmemesi, pazar yerinde çevreyi rahatsız edecek şekilde müşteriyi tezgâha çekmek amacıyla yüksek sesle bağırılmaması,

Mesken ve dükkân gibi taşınmazların kapılarının önlerinin kapanmaması ayrıca meskenlerin duvarlarına çivi çakılmaması, pencerelere ve demirlerine ip bağlanmaması.

Kilogram ile satılan mallara (yarım, çeyrek) gibi ifadelerin yazılmaması, metre ile satılan ürünlerin tam metresi yazılarak satılması, ölçüler kanunu gereği damgalı ölçü aleti kullanmaları zorunlu olup el kantarı kullanmamaları ayrıca tartı ve ölçülerde hileli satış yapmamaları.

Bir yıl içerisinde altı defa ve ya arka arkaya üç defa pazar tezgâhını açmayan esnafın yerleri encümen kararı ile iptal edileceği.”

Pazarcı esnaflarının; Salıpazarı, Hürriyet pazarı, Altınova pazarı ve 100. yıl pazarı gibi semt pazarlarında açtıkları pazar tezgâhlarını pazar yerinde bırakmamaları; bıraktıkları takdirde belediyesi ekiplerince toplanacağı tebliğ edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın