Cumartesi , 20 Nisan 2024

ÖĞRENCİLERLE BULUŞMA

   Süleymanpaşa Belediyesi’nin konuğu olarak Süleymanpaşa’ya gelen Gökhan Aybulus ile birlikte Bisanthe Oda Müziği Festivali’nde sahne alacak olan Türkiye’nin önde gelen keman sanatçılarından Prof. Dr. Orhan Ahıskal konser öncesi Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileriyle buluştu.

   Tekirdağ Güzel Sanatlar Konferans Salonunda gerçekleşen buluşmaya Bisanthe Oda Müziği Festivali Genel Sanat Yönetmeni Kemal Küçük’le birlikte katılan Ahıskal, “Düştüm Yola” projesi kapsamında öğrencilere “Eğreti İnci, Kızıl Rahip ve Dört Mevsim” adlı eserlerden oluşan sunumunu yaptı. Ortaçağ, Rönesans ve Barok döneminden örnekler veren Ahıskal; kemanıyla dönemin eserlerini öğrenciler için seslendirdi.

   Öğrencilerin sorularına yanıt veren Ahıskal onlara Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Bisanthe Oda Müziği Festivali hakkında da bilgi verdi. Ahıskal; “Şehrinizde Cuma gününden beri düzenlenen bir festival var ve bu festival daha önce Türkiye’de sadece birkaç kez düzenlendi. Sizin yerinizde olsam bu müzik ziyafetini kaçırmazdım. Çünkü şehrinize gelen müziğin önde gelenlerinden duyacağınız her ses, göreceğiniz her ışık sizin gelişiminize büyük katkı sağlayacaktır. 12 Şubat tarihine kadar sürecek konserleri kaçırmamanızı tavsiye ediyorum” dedi.

   Ahıskal’ın öğrencilere sanatla ilgili tavsiyesi; “Hayatınızda hangi işi yapıyorsanız yapın, hangi alana yöneliyorsanız yönelin ancak sanatı hayatınızın bir kenarında mutlaka tutun. Çünkü sanat sizi hayata bağlayacak önemli bir değerdir” oldu. Buluşma Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerin Ahıskal’a çiçek vermeleri ve okul önünde çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HEYKEL DALINDA GELEN ÖDÜL

Şarköy Tekirdağ doğumlu Furkan Ahmet Demirel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından …

Bir yanıt yazın