Perşembe , 25 Nisan 2024

ODUNDIŞI ÜRÜNLERİ GELİŞTİRME PROJESİ

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca hazırlanan ve Malkara, Şarköy, Süleymanpaşa ilçelerimize bağlı orman köyü niteliğindeki kırsal mahallelerde beş yıl süreyle uygulanacak olan Odun Dışı Orman Ürünlerini Geliştirme Projesi’nin uygulamasına Şarköy’ün Kocaali ve Kızılcaterzi mahallelerinde atılan somut adımla başlandı.

Kırsal mahallelerimizde yapılan uzun süreli saha çalışmaları sonucu hazırlanan bu projede; iklim, toprak ve topografik yapıya uygun olan mahallelerimizde, kırsal kesimde yaşayan, tarımsal faaliyetlerle uğraşan çiftçilerimizin; gelir kalemlerini çeşitlendirmek amacıyla, alternatif olarak nane, kekik, kantaron, lavanta, adaçayı vb. bitkilerin yetiştirilmesi öngörülmektedir. İç ve dış pazarlarda talebi artan bu bitkilerin net getirisi; yaygın olarak üretilmekte olan tarla ürünlerinden bir hayli fazla olup üstelik pazar ve pazarlama sıkıntıları da bulunmamaktadır.

   Projenin ilk dilimi olarak; 2015 yılında toplam 70 dekarda ekimi yaptırılacak adaçayının ihtiyaç duyulan ve Yalova Atatürk Araştırma Enstitüsünde üretilmiş olan iki binin üzerindeki fidesi; yetiştiricilerimize Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılıksız olarak dağıtılacaktır.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan’ın verdiği bilgilere göre proje sahası mahallelerde konuya ilişkin gece eğitimleri sürdürülecektir. Önümüzdeki yıllarda bu kapsamda üretilecek ürün çeşidi ile bunların ekildiği sahalar da artacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın