Cumartesi , 20 Nisan 2024

MERA PROJESİNE HAYRABOLU’YLA DEVAM EDİLDİ

    Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 2015 yılında hayata geçirilen “Mera İyileştirme ve Yönetimi” projesi kapsamında Hayrabolu ilçesi’nde devam eden çalışmaları Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yerinde inceledi.

    Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi’nde amaç; vasıf kaybına uğramış, yeterli düzeyde verim alınamayan meralardan tekrar en yüksek verimin alınabilmesini sağlamak için gerekli çalışmaları yapmak.  Hayrabolu’ya bağlı Çıkrıkçı, Lahana, Karakavlak, Kadriye, Temrezli’den oluşan beş mahallede devam eden proje ile bilinçsiz kullanım sonucu dekar başına ot veriminin 50 kg. kadar düştüğü meralarda, verimin yaklaşık 4 kat arttırılarak 200 kg seviyesine çıkarılması için çalışmalara devam ediliyor.

    Hayrabolu ilçesi Lahana Mahallesi’nde bir araya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan ve Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Müdürü Rıfat Aktürk konu ile ilgili konuşma yaptılar.

    Projeyle ilgili son konuşmayı yapan Albayrak özetle şunları söyledi: “Tekirdağ’ın beş ana vizyonundan biri olan tarım ve hayvancılığın desteklenmesi için Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız var gücüyle çalışıyor. Geçen sene başlayan projelerimiz, 2016 yılında artarak devam ediyor. Bu projelerin yanında “11 İlçede 11 Okul” projesi ile de her ilçemize bir eğitim-öğretim yuvası kurmayı amaçlıyoruz. Vatandaşlarımız ne kadar mutlu olursa biz de o kadar mutlu oluruz.”

    Konuşmalardan sonra ekipler mera alanlarında gübreleme çalışmalarını başlattı. Hayrabolu İlçesine bağlı; Çıkrıkçı, Lahana, Karakavlak, Kadriye, Temrezli’den oluşan beş mahallede yapılan gübreleme çalışması ile 2.000 dekarlık mera alanına 20.000 kg. kompoze gübre atıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın