Perşembe , 28 Mart 2024

MANDALI’NIN İLKÖĞRETİM HAFTASI MESAJI

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ilköğretim haftası dolayısıyla mesaj yayınladı. Mandalı mesajında; Bireyin yaşamında akademik temellerin atıldığı ve bireyi yaşama hazırlayan ilköğretimin; sadece ortaöğretime öğrenci hazırlayan bir basamak olmadığını belirtti.
Çocukların; kendi gelecekleri ve ülkenin aydınlık ve mutlu geleceği için becerilerinin de dikkate alınarak doğru yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. İlköğretimde eğitim -öğretim sürecinin; eğitim çalışmalarının ağırlıkta olduğu ve öğrenciye rehberlik edilen, birtakım davranış değişikliği meydana getirme süreci olarak algılanması gerektiğine dikkat çekerek bu nedenle bu süreçte öğrencilere yoğun bilgi aktarma gayretinden çok buna önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Mandalı mesajının devamında şunları söyledi: “Bu bağlamda çağın gerektirdiği donanımlara sahip, okuyan, araştıran, sorgulayan, ülkesini, bayrağını, tarihini seven sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi, ancak çağdaş eğitim ve öğretim programlarının izlenmesiyle mümkün olabilir.
Geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerimizin; Başöğretmenimiz Atatürk’ün çizdiği aydınlık yoldan ayrılmadan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen kişiler olarak yetişeceğine ve yetiştirileceğine olan inancımız sonsuzdur.
Bu duygu ve düşüncelerle; 2015-2016 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm eğitim camiamız için başarıyla geçmesi temennilerimle İlköğretim Haftası’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın