Cuma , 19 Nisan 2024

MANDALI’DAN 2015 FAALİYETLERİ AÇIKLAMASI

   Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı; Zabıta Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 2015 yılı faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Zabıta Müdürlüğü’nün 1 Ocak-31 Aralık 2015 tarihleri arasında yaptığı çalışmalarla ilgili olarak; Zabıta Müdürlüğü bünyesinde 1 Zabıta Müdür Vekili, 2 Komiser, 39 Zabıta Memurunun görev yaptığını belirten Mandalı ilçedeki uygunsuz tabela ve reklam panoları sökülme işlemlerinin sürdüğünü belirtti. Terk edilmiş hurda araçların kaldırıldığını, okul kantinlerinin ve okul civarında faaliyet gösteren büfe ve bakkalların sağlık açısından kontrollerinin sürekli yapıldığını söyledi.
2015 yılında 264’ü sıhhi işyeri, 31’i Gayri Sıhhi Müessese ve 42’si de umuma açık iş yeri olmak üzere toplam 337 iş yerine ruhsat verildiğini belirten Mandalı; “Zabıta Müdürlüğümüz ilçemiz halkından gelen şikâyet ve talepler doğrultusunda ivedi olarak huzur ve refahı sağlamaktadır. Belediyemiz birimlerinin ve diğer kamu ve kuruluşların istekleri doğrultusunda yardım ve kanunlar çerçevesinde hizmete cevap verdi. Güler yüzlü, halkımızın çağdaş bir şehir hayatı yaşayabilmesi için diğer müdürlüklerimiz ile koordineli olarak çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

   Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 2015 yılı faaliyetleri hakkında açıklamalarına; Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce 1 yıl içinde toplam 130 İşyeri Sıhhi Raporu düzenlendiğini belirterek başlayan Mandalı; Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 2015 yılı içinde kemirgen mücadelesi kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydederek “Bu süre zarfında veterinerlik hizmetlerine gelen yazılı ve sözlü şikâyetler değerlendirilerek sonuçlandırıldı. Bir yıl içinde birimimizde 386 adet gelen, 305 adet de giden olmak üzere toplam 691 evrak kayıt altına alındı. 36 adet şikâyetin de kayıt ve yazışması yapıldı” dedi.
İlçe genelindeki unlu mamuller ve fırınlarda periyodik aralıklarla hijyen denetimi yapıldığını kaydeden Mandalı açıklamasının devamında: “Belediyemiz mücavir alanında bulunan mahallelerdeki vatandaşlarımız Kanser Erken Teşhis Taraması (KETEM) kapsamında Kanser Erken Teşhis ve Tedavisi hakkında, ilgili mahalle aile hekimlikleri ile ortaklaşa 5 kez düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile bilgilendirildi. Akabinde kontrol için başvuru yapan 81 vatandaşımızın kanser erken teşhis merkezine nakli sağlandı.” dedi.
Açıklamasını marketlerde satışı yasak olan ilaçlara el konularak sağlık grup başkanlığına teslim edildiğini söyleyerek sürdüren Mandalı devamında şunları söyledi; “Tüm cadde ve sokaklar sivrisinek, karasinek, ergin (uçkun) mücadelesi kapsamında ilaçlandı. Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların beslenmesi için, kış mevsimi boyunca belirlenen beslenme noktalarına periyodik olarak su ve kuru mama bırakıldı. Ayrıca Kazak Gölü’ndeki kanatlı hayvanların bakım ve beslenmeleri yapıldı. Yanıkağıl Mahallesi İlköğretim Okulu bahçesi ile mesire alanları kene mücadelesi kapsamında ilaçlandı. Yanıkağıl ile Karlı mahallelerinde çamlık alanları tırtıl mücadelesi kapsamında ilaçlandı. Ramazan ayı içinde de fırınlarda gıda hijyen denetimi yapıldı.”
Mandalı Sağlık İşleri Müdürlüğü’yle ilgili açıklamasının son bölümünde şunları söyledi: “Toplu Sünnet Organizasyonu kapsamında Optimed Hastanesiyle koordinasyon sağlanarak 245 çocuğun sünneti yapıldı. Kanserle mücadelede farkındalık yaratma amacı ile Toplum Sağlığı Merkezi ile beraber Belediye Kaymakamlık Çalışanlarına bilgilendirme yapıldı, Pazar esnafına bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Belediyemiz sınırları içerisinde belirlenen geçici kurbanlık hayvan satış ve kesim yerlerine getirilen 248 adet büyükbaş ile bin 365 adet küçükbaş hayvanın kontrol ve denetimi yapıldı. Karaağaç Mahallesi Hizmet binasına iç alan haşere ilaçlaması yapıldı. Kemirgen istasyonu kuruldu. 72 adet sahipli hayvan kuduz aşısı ile aşılanıp kayıt altına alındı. 26 adet sokak hayvanı kısırlaştırılmış, aşılanmış, işaretlenmiş 4 adedi sahiplendirilmiş olup 22 adedi alındıkları ortama geri bırakıldı. 130 İş yeri Sıhhi Raporu düzenlendi. Verem Savaş Haftası kapsamında belediyemiz personeline Dr. Ersin Durmuş’un katılımıyla verem savaş konferansı düzenlendi.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın