Perşembe , 28 Mart 2024

MALKARA PEYNİRİ EMİTT’TE

   Dünya’nın en büyük ilk dört turizm fuarı arasında yer alan EMİTT 2016 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 28 Ocak Perşembe günü başladı. Malkara Belediyesi; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi standı içerisinde de yer aldı. Malkara sorumluluğunu Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Komisyon Başkanlığını ise Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Nazif Balcı’nın üstlendiği fuarda Malkara peynirinin en iyi şekilde tanıtılmasına çalışıldı. Emitt’te Malkara’dan katılım sağlayan ve destek olan; Kaanlar Gıda, Yaman Peynircilik, Ünal Peynircilik, Şeref Dondurma ve Buğra Peynir Helvası firmaları oldu.

   TÜYAP Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda; Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Türkiye’nin değişik bölgelerinden valiler, il ve ilçe belediye başkanları, İl Kültür Turizm Müdürleri, ilçe kaymakamları, sivil toplum örgütleri, Türkiye’nin tüm seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, 200’ün üzerinde yerleşim yerlerinin temsilcileri ve 71 ülkeden yüzlerce katılımcı yer aldı.

   28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda katılımcılara ikramlar; Malkara Peyniri ile Peynir Helvası bizzat destek veren firmalarca, Malkara peynirlerinden yapılan gözleme ve tostlar ise Kim Buldu Çiftliği tarafından yapıldı. Protokol üyelerine Yurdakul tarafından hediyelik peynir sepetlerinden verildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nce oluşturulan müzik ekibi tarafından fuar girişinde verilen Balkan türküleri konseri büyük beğeni topladı. Tekirdağ standında ayni müzik ekibinin Trakya Havaları’ndan oluşan mini konserine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ İlçe Belediye Başkanları ile fuar ziyaretçileri; hem şarkıları söyleyerek hem de oynayarak konsere eşlik ettiler.

     EMİTT Fuarı’na katılmak isteyen Malkaralılar için 30 Ocak 2016 Cumartesi ve 31 Ocak 2016 Pazar günü Malkara Belediye binasının önünden saat 9.00’da ücretsiz olarak otobüs kaldırıldı. Malkara Belediyesi tarafından Malkara peyniri, Malkara peyniri kültürünün ve marka değerinin tanıtımı fuar süresince devam etti. Tekirdağ’ın diğer ilçeleri de kendi ürün temalarıyla fuara katılım sağladılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın