Perşembe , 25 Nisan 2024

KURU DERE KURUTUYOR

Muratlı İlçesi Öğretmen Evleri mevkiinde bulunan Kuru dere; adı gibi çevresindeki toprakları ve orada yaşayan insanların hayatını kurutuyor.

Tekirdağ İli Muratlı İlçesi Fatih Mahallesi Öğretmen Evleri olarak adlandırılan mevkide bulunan Kuru Dere adı gibi çevresindeki toprakları ve orada yaşayan vatandaşları kurutuyor. Kuru dere pislik içinde ve kansere davetiye çıkarır bir durumda ancak bugüne kadar burayla ilgili olarak hiçbir kurum herhangi bir çalışma yapmadı. Bu durumu gören ve gazetemizi arayan Muratlı sakinlerinden Tayfun Arda konuyla ilgili olarak dilekçeler verdiğini ancak bir çalışma yapılmadığını derenin çevresine zarar vermeye devam ettiğini, dere çevresinde yaşayan vatandaşların bu durumdan rahatsız olduklarını kendisine bildirdiğini söyledi. Kuru Dere ile ilgili olarak yerel yönetimlere ve kamu kurumlarına gerek mail, gerekse dilekçe ile başvurduğunu, birçok kuruma da bizzat giderek vatandaşlarının şikayetlerini anlattığını belirten Arda; bugüne kadar bu konuyla ilgili hiçbir kurumun şikayetleriyle ilgili olarak yeterli cevabın verilmediğini ve gerekli çalışanın yapılmadığını, konuyla ilgili herhangi bir girişimde bulunulmadığını belirtti. Tayfun Arda’nın Kuru Dere ile ilgili olarak Çevre Müdürlüğü ve Muratlı Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’ne (Muratlı OSB) gönderdiği mailleri;

Kansere davet 17 Kasım 2016 Perşembe 20:23 Tarih: Kimden: t_arda <t_arda@mynet.com> Kime : tekirdag@csb.gov.tr

Sayın müdürüm burası Muratlı Fatih mahallesi öğretmen evleri mevkii altı meşhur kuru deremiz;Doğru bir yakıştırma Üstten görünüş pislik yuvası pisliğin altından akan kansere davet pis su.Arıtmamız yapıldı sanırım çalışıyor.Arıtmanın suyu arıtılmış bir şekilde Çorlu deresine akıtılıyor.Kuru dereye gelince bu pis su ne yazıkki ayni dereye akıyor.Vatandaş olarak Sizden ricam bu rezilliği lütfen yerinde görmeniz.Muratlıda nefes alamıyoruz. Saygı ve sevgiler.

Tayfun ARDA

Kuru dere 26 Kasım 2016 Cumartesi 11:00 Tarih: Kimden: t_arda <t_arda@mynet.com> Kime : info@muratliosb.org

Sayın müdürüm burası Muratlı Fatih mahallesi öğretmen evleri mevkii altı meşhur kuru deremiz;Doğru bir yakıştırma Üstten görünüş pislik yuvası pisliğin altından akan kansere davet pis su.Belediyenin Arıtması yapıldı sanırım çalışıyor.Arıtmanın suyu arıtılmış bir şekilde Çorlu deresine akıtılıyor.Kuru dereye gelince bu pis su ne yazıkki ayni dereye akıyor.Vatandaş olarak Sizden ricam bu rezilliği lütfen yerinde görmeniz.Muratlıda nefes alamıyoruz. Saygı ve sevgiler.

Tayfun ARDA

Muratlı’da kansere davetiye çıkararak akmasına devam eden Kuru Dere konusunu Muratlı Halkı’nın talebi üzerine ilgili yerel ve kamu kurumlarının dikkatine sunuyor ve en kısa sürede burada bir çalışma yapıldığını Muratlı Halkı’na duyurmak istediğimizi buradan iletiyoruz..

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın