Perşembe , 28 Mart 2024

KURTULUŞA COŞKULU KUTLAMA

   13 Kasım; Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalar; Şehitler Abidesi’nde Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve çelenklerin anıta sunulmasıyla başladı. Valilik Atatürk Anıtı önünde devam eden törende; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra anıta çelenk bırakıldı. Çelenk sunumundan sonra Tekirdağ Büyükşehir Beledie Başkanı Kadir Albayrak şeref defterini imzaladı.

     Albayrak deftere; “Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Atatürk;

Tekirdağ’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılında saygıyla ve şükranla huzurunuzdayız. Güzel şehrimiz, 93 yıl önce bugün verdiği mücadele ve direnişle, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında önemli bir rol oynamış, sizin önderliğinizde kahramanca bir zafer kazanarak adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

     İlke ve devrimlerinizin ışığında, çağdaş uygarlık düzeyine giden yolda, bizlere emanet ettiğiniz güzel şehrimizi örnek bir şehir haline getireceğimize; aynı azim ve kararlılıkla gelecek kuşaklara taşıyacağımıza söz veriyor; sizleri, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ruhunuz şad olsun” yazdı.

   Defteri imzaladıktan sonra Albayrak günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Vatan topraklarının düşman işgaline karşı savunulmasında üstün bir mücadele gösteren Tekirdağ’ımızın işgalden kurtuluşunun 93. yıldönümünü coşku ve gururla kutlamaktayız.

     Güzel şehrimiz, Tekirdağ’ımız 93 yıl önce bugün verdiği mücadele ve direnişle, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında önemli bir rol oynamış, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kahramanca bir zafer kazanarak adını tarihe yazdırmıştır. Bağımsızlığını ve özgürlüğünü yediden yetmişe, kadın erkek demeden birlikte büyük mücadeleler sonucunda kazanan Tekirdağlılar, yurdu ve ulusu için her türlü fedakârlıkta bulunmuştur.

     Ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi, birlik ve beraberliği, ulus olma bilincini, ortak duygu ve düşüncelerde birleştiren kurtuluş günleri, geçmişimize sahip çıkmamız gerektiğini hatırlatan özel günlerdir. Bağımsızlık bilincini, tarih ruhunu, vatan topraklarının değerini bilerek, dosta, düşmana birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu gösterdiğimiz gün; bugündür.          Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişimine önemli katkılar sunan Tekirdağ halkı, geçmişten gelen birikimleri, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlılığı ile ülkemizi gelecek kuşaklara taşıyacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu güzel şehri çağdaş uygarlık düzeyine giden yolda, koruyup geliştireceğimize ve örnek bir şehir haline getireceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz.

     Bu duygu ve düşüncelerle; Tekirdağ’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yılını kutluyor; Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi

   Valilik önündeki tören halk oyunları gösterisi ile tören sona erdi. Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri hep birlikte “Başkanım sizi çok seviyoruz” deyince Albayrak çok duygulandı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Albayrak öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

   Kurtuluş kutlamaları öğleden sonra Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarafından düzenlenen kortej yürüyüşüyle devam etti. Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayan kortej yürüyüşüne Tekirdağ’lılar büyük ilgi gösterdi. Kurtuluş gününde Tekirdağlıları yalnız bırakmayan Edirne, Babaeski ve Keşan Belediye Bandoları ile Trakya’nın bazı belediye başkanları da onlarla birlikte kortej yürüyüşünde yer aldı. Tuğlalı Park’ta sona erdi. Kortej sonrası Tuğlalı Parktadevam eden kutlamalarda Tenis Yarışmalarında; çift erkekler, karışık çiftler ve tek erkekler yarışmalarında dereceye giren tenisçilere ödüller verildi. Ödül töreni sonrasında Babaeski Bandosu mini konser verdi. ZİÇEV Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinden sonra Keşan Bandosu’nun konseri vardı.Tekirdağ Kurtuluşunun 93. yılını büyük bir çoksuyla ve birlikte kutladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın