Cuma , 29 Mart 2024

KREDİ KEFALET’İN GENEL KURULU YAPILDI

    S.S. Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Koop. Genel Kurulu Yeni Sanayi Sitesi’ndeki Yeni Düğün Salonu’nda yapıldı. Oluşturulan divanda; Divan Başkanlığını Haşim Dönmez, Başkan Yardımcılığını Tahir Saygın, Kâtip Üyelileri; Mustafa Kahraman ve Hüseyin Özen, Bakanlık temsilcileri;  Enver Tepe ve Mehmet Furtına görev yaptı.

    Genel Kurulun açılış konuşmasını Kooperatif Başkanı Ali Rıza Eti yaptı. Eti özetle şunları söyledi: “Kooperatifimizin 55. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na hoş geldiniz. Sayın Hükümet Komiseri’nden aldığımız bilgiye göre gerekli çoğunluk sağlanmış olup, Genel Kurul’u başlatıyorum.

    Toplantımızın; kooperatife, vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesi dileğiyle, yönetim ve denetim kurulu adına saygılarımı ve sevgilerimi sunarım. Sizleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na davet ediyorum.”

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Kooperatif Başkanı Ali Rıza Eti 2015 yılı faaliyet raporunu okudu. Toplantıya katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Ben hep istiyorum ki esnafın yüzü hep gülsün. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yakından çalıştığım Ali Rıza Eti; Tekirdağ’ın esnafının sorunlarını dile getirirken yaşadığı heyecanı gören biri olarak bugün kendisini ve arkadaşlarını görüyorum. Kendilerini kutluyorum.

    Tekirdağ büyükşehri bugün 2. senesini doldurmak üzere. Tekirdağ’ın bir özelliği var; Tekirdağ Avrupa yakasındaki tek büyükşehir.  Yerel yönetimleri, milletvekilleriyle, tamamıyla beraber, hep beraber çalışacağız ki; Tekirdağ İstanbul’un arka bahçesi değil Avrupa’ya açılan kapısı olacaktır. Görüyorum ki; tüm siyasi partililer ve tüm milletvekilleri bu taşın altına elini koymuş durumdadır. Her geçiş sancılıdır.

    Tekirdağ önce Edirne’ye bağlı sancaktı. Sonra vilayet oldu. 92 yıl önce heyecan, coşku ve çalışma neyse bugünde ayni heyecan, coşku ve çalışma içerisindeyiz. Büyükşehir 30.3.2014’te başladı. Takdir edersiniz ki birtakım sistemler hemen oturmuyor. Bu saatten sonra sığınacak bir mazeretimiz yok. Artık hizmet başlamıştır. Tekirdağ’ın alt yapısını değiştiriyoruz. 1.7.2017 tarihinde tüm altyapı ve üstyapı çalışmaları bitecek. Burada vatandaşlarımızın çektiğini biliyoruz. Bir nesil zahmet çeker, çocuklarımız torunlarımız rahat eder.

    Tekirdağ’ın bütün birimleri, şoför ve minibüsçü esnafımız biraz sabırlı olacaklar. Bu başarı Kadir Albayrak’ın başarısı değil. 60 Büyükşehir Belediye Meclis üyemiz var. Bu onların, esas  bizi seçen halkın başarısıdır diyorum. Sizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, her şey gönlünüzce olsun diyorum.”

    Albayrak’tan sonra Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün davet edildi. Akgün konuşmasında: “Bugün Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifini icra ettiniz. Saygı değer başkanı başarılarından dolayı teşekkür ediyorum.  Bu salon; 2011 yılında Mustafa Yel’le beraber ilk heyecanımızın arttığı bir salondur.  Büyükşehir Belediye Başkanı burada anlattı. Biz her zaman istikrardan yana olan ve bugün tek başına iktidar olan bir partinin üyesiyiz.

    Tekirdağ milletvekili olarak biz; esnafımızın, çiftçimizin, halkımızın yanında olduğumuzu biliyor ve olmaya devam ediyoruz. Biz; bu saten sonra, bu rozeti taktıktan sonra tüm halkımızın milletvekiliyiz.

    Türkiye belli bir süreçten geçiyor. 1 Kasım bittikten sonra 2 Kasım sabahı Güneydoğu’da PKK ve diğer terör örgütleri ellerinden gelen bütün çirkinlikleri sergilemişler ve sergilemeye devam ediyorlar. Ancak hükümetimiz bunlarla baş etmeyi bilmiştir. Bizim, ilkelerimiz bellidir. Güneydoğu’da,  Batı’da, İç Anadolu’da yaşayan herkes bizim kardeşimizdir. HDP denilen parti Güneydoğu’da halkın temsilcisiyim diye yola çıktı ama halk; bu partinin temsilcisi olmadığını anladı. Bir olu, birlik olun diyorum. Biz; hep beraberiz, biriz. Telefonumuz, kapımız açık, sizleri bekliyor sizleri dinliyoruz. İstediğiniz saatte arayabilirsiniz.”

        Akgün’den sonra kürsüye Ak Parti Milletvekili Mustafa yel davet edildi. Yel konuşmasında özetle: “Çok anlamlı bir günde siz esnaf kardeşlerimizle beraber olmak bize onur, guru veriyor. Ülkemizin daha iyi yarınlara ulaşabilmesi için tüm esnaf kredililere gelecekte hayatlarını daha iyi idare ettirebilmeleri için oluşmuş esnaf ve kefalet kooperatifinin başarılarını dinledik. Türkiye’de 30. sıraya çıkan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifimizle hepimiz gurur duyuyoruz.

     Hepimizin dar günü olur. İşte böyle dar bir günümüzde yanımızda bize yardım eden böyle bir kooperatifin olması bizi rahatlatıyor. Amacımız; faiz oranlarını daha düşürebilmek, geleceğe daha rahat taşıyabilmektir. 1 Kasım seçimlerinden sonra birlik ve beraberlik içinde yola devam ediyoruz. Yerel yönetim o parti bu parti demeden birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Bu hoşgörünün de tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyoruz. Tekirdağ’a bir milyar TL civarında hükümetimize sorulmadan devletimiz tarafından gönderilen paramız var. Komisyon olarak çalışmasını yaptık. Her türlü trafik hizmeti büyük şehre gelecek.

    Kötü niyetli yerel yönetimler; hendekler kazdılar, barikatlar kurdular. Bunlarla ilgili bundan sonra sıkı denetimler yapılacaktır. Biz Tekirdağ’a hizmet ve desteklerimizi devam ettiriyoruz. İPAR artık Tekirdağ’da da hizmete giriyor. Çiftçiler kazandıkça esnaf kazanacak. Herkesin kazandığı sistem herkese yarar getirecek” dedi.

    Konuşmalar sonrasında Şükrü Akçaoğlu’nun okuduğu 2016 yılı tahmini bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. Yönetim ve denetim kurul üyelerinin huzur hakları tahmini bütçede belirtilen rakamlarla ödenmesi oylandı, oy birliğiyle kabul edildi. Kooperatif Yönetim Kurulu’na 2 gayrimenkulün satış yetkisi oy birliği ile kabul edilerek verildi. Denetim Kurulu’na önerilen Apti Balcı ve Seçkin Geçer’in 1 yıl süreyle seçilmeleri oy birliğiyle kabul edildi. Üst kurula önerilen ve 3 yıllığına oy birliğiyle seçilen isimler; Ali Rıza Eti, Mustafa Kahraman, Mehmet Korkmaz ve Hamdi Şılga oldu. Dilek ve temennilerde söz alan olmayınca toplantı sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın