Cumartesi , 20 Nisan 2024

KÖPRÜLÜ’NÜN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü 3 Aralık DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ dolayısıyla basın açıklaması yayınladı. Köprülü’nün basın açıklaması: “Günümüzde toplumların gelişmişlik düzeyleri artık insana verdikleri önemle ölçülmektedir. Gelişen insan hakları anlayışıyla birlikte, engelli bireylerin her alandan herkes gibi özgürce ve rahatça yararlanabilmesi de insana verilen değerin en önemli öznesi olarak kabul edilmektedir.

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık Günü, doğuştan ya da herhangi bir kaza sonucu engelli durumda olan vatandaşlarımızın sorunlarını gündeme getirmemiz için bizlere fırsat vermektedir.

Günlük yaşamın her alanında, engelli yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını rahatça karşılayacak şekilde düzenlemeler yapılması, onların sosyal yaşama katılmalarının sağlanması büyük önem taşımaktadır.

Hiçbir engellinin ayrımcılığa maruz kalmadan, fırsat eşitliğinden yararlanarak, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkan vermek, çağdaş devlet kurumlarının en temel amacı olmalıdır.

Bu çerçevede gerek sorunların tespitinde, gerekse de çözümü için ortaya konacak çalışmalarda toplumun tüm kesimlerinin katılımı ile birlikte engelli yurttaşlarımıza sahip çıkmak, onların sorunlarını çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak, insanlık görevimiz olduğu gibi vazgeçilemez toplumsal sorumluluklarımızdandır.

Özellikle ülkemizde uzun yıllardır terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizden, engelli duruma gelen gazilerimizin sosyal ve ekonomik olarak durumlarının iyileştirilmesi için önemli çalışmaların yapılması gereklidir.

Engelli sorunları hakkında yapılan yasal düzenlemeler ne yazık ki kağıt üzerinde kalmış, yaşama indirgenememiştir. Yasal olarak zorunlu olmasına rağmen ülkemizde hala çoğu kamu binaları, toplu taşım araçlarının neredeyse yüzde 90’ı, alışveriş merkezleri, parklar, sinema ve tiyatrolar engelliler için uygun durumda değildir.

Tüm bu sorunların yanı sıra devlet kurumlarındaki kadrolara engellilerin atanma oranı ihtiyacın çok çok altında kalmaktadır. Özel sektörde, durumları nedeniyle çok fazla iş imkanı bulamayan engellilerin, tek çalışma umudu olan devlet kadrolarında da kendilerine yer bulamamaları büyük bir sıkıntı yaratmaktadır.

Bu anlamlı günün toplumsal duyarlılığı, sorumluluğu arttırması umudu ve tüm bu sorunların en kısa sürede ortadan kalması dileği ile engelli tüm vatandaşlarımıza saygılarımı sunarım.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın