Çarşamba , 24 Nisan 2024

KÖPRÜLÜ “OKULLARA ACİLEN BAKIM-ONARIM YAPILMALI”

   CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü; yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte, okulların fiziki koşullarının yetersizliğini Meclis gündemine taşıdı. Köprülü; daha önceki dönemlerde de aynı konuyu meclis gündemine taşımıştı. Tekirdağ’daki birçok okulda benzer sorunların devam ettiğini, bu konunun çözülene kadar takipçisi olacaklarını vurgulayan Köprülü; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

   Önergesinde Ergene İlçesi, Vakıflar Mahallesi’nde bulunan Vakıflar İlkokulu ve Ortaokulu binasını sorunlu okullara örnek gösteren Köprülü; bu okulun kalorifer kazanının kullanılamayacak durumda olduğunu, sınıfların kapı ve pencereleri ile okulun çatısındaki kiremitlerde kırıklar bulunduğunu belirtti.

     Gelmekte olan kış mevsimine kadar bu sorunların giderilmemesi halinde, öğrencilerin büyük sıkıntı yaşayacağını ve hatta eğitimlerinin yarım kalabileceği ihtimali olduğunu belirten Köprülü önergesinde şu sorulara yer verdi:

   Tekirdağ ilinde hizmete açık kaç okul binası bulunmaktadır? Fiziki yetersizlikten dolayı kapalı tutulan okul var mıdır?

   Hizmete açık bu okul binalarının fiziki sorunları tarafınızdan tespit edilmiş midir? Bununla ilgili kayıtlar nelerdir?

   Bu binalara ait onarılması mümkün olmayan kapı, pencere, çatı vb. yerlerin değişmesi için Bakanlığınıza veya Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen taleplerin ne kadarı karşılanmıştır?

   Önümüzdeki 2015-2016 eğitim-öğretim yılında, fiziki şartlarında uygunsuzluk bulunan ilimiz okullarında ne tür bir çalışma yapılacaktır?

   Ayrıca, bu olumsuz koşullara örnek olarak gösterdiğimiz Ergene İlçemiz, Vakıflar Mahallesi’nde bulunan Vakıflar İlkokulu ve Ortaokulu binasının sorunlarının giderilmesi için ne tür bir çalışma yapılacaktır?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın