Salı , 23 Nisan 2024

KOÇLARIN İLK KURASI ÇEKİLDİ

   Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin ortaklaşa yürüttüğü “Koyunculuğu Geliştirme ve Koç Dağıtımı Projesi’nin” ilk somut adımı atıldı.

   Proje kapsamında; Veteriner Hekim, Zooteknist, Ziraat Mühendis ve yetiştiricilerden oluşan seçim komisyon üyeleri, Karacabey Tarım İşletmesi’ne gittiler. Komisyon üyeleri; koçların alınacağı Karacabey Tarım İşletmesi ağıllarındaki sürüden almayı uygun buldukları 300 baş asıl ve 30 baş yedek koç seçimini yaptı.

   Alımı yapılacak koçların tespitinden sonra Çorlu, Şarköy, Ergene, ve Saray ilçelerinden müracaat eden 77 işletmeden 39’u il merkezinde yer alan Birlik salonunda noter huzurunda kura ile belirlendi. Kalan ilçelerin seçiminin Perşembe ve Cuma günü noter huzurunda yapılacağı belirtildi.

   “Koyunculuğu Geliştirme ve Koç Dağıtımı Projesi” il genelinde uygulanacak olup, proje kapsamında; 300 baş koç, 201 adet işletmeye dağıtılacaktır. Proje kapsamında dağıtılacak 300 koç bedelinin %70’inin Büyükşehir Belediyesi tarafından, kalan kısmının ise Birliğe asil üye olan sürü sahiplerince karşılanacağı açıklandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AÇILMA TALEPLERİNİ İLETTİLER

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı kafe ve restoran işletmeciliği faaliyetlerinde bulunan sektör temsilcileri Tekirdağ …

Bir yanıt yazın