Cuma , 29 Mart 2024

KAZANANLAR BELLİ OLDU

Trakya Kalkınma Ajansı ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından başlatılan “Yeni İşim Girişim” programında kazananlar belli oldu.

 

Trakya Kalkınma Ajansı ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından başlatılan ‘’Yeni İşim Girişim Programı’’ 2017 finali Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde yapıldı.

TV programcısı Sami Altınkaya’nın moderatörlüğünü üstlendiği “Demo Day” Etkinliğine; Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci,  il protokolü, davetliler ve basın mensupları katıldı.

10 ADAY PROJELERİNİ SUNDU

“Yeni İşim Girişim” Programı kapsamında Slikon Vadisine gitmek için tekstilden bilişime, mekatronikten elektroniğe, sağlık turizminden 3D yazıcı teknolojilerine kadar farklı alanlarda birçok yenilikçi uygulamaya yer veren projeler kıyasıya yarıştılar. Katılımcılar tarafından finale kalan on adayın projesi ilgiyle izlendi. Profesyonellerden oluşan jüri, On adayın projelerini sunmasından sonra Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanan üç projeyi belirledi.  Anıl Başaran Servisoft, Enes Irmak Sinek, Mücahit Kuralay Biyomekatronik projesiyle Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanan isimler oldu. Yarışmada, dördüncü, beşinci ve altıncı olan proje sahipleri 5000 TL değerinde ticarileştirme, diğer dört proje sahibi de altı aylık mentor/danışman desteğinden yararlanacak.

MARKALAR TRAKYA’DAN OLSUN

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin etkinlikler ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından parlak iş fikirlerini Trakya ekonomisine kazandırmak üzere başlattığımız “Yeni İşim Girişim Programı” kapsamında 48 Trakyalı genç girişimci beş ay boyunca özel bir eğitimden geçti. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz program kapsamında adaylar iş modeli kanvas eğitimi, iş planı workshopları, c level sohbetler, girişimci mentorluğu, disc profil analizi, mvp ile pazara giriş gibi eğitimlerini alırken, finansman kaynaklarına ulaşım ve profesyonellerce verilen mentörlük desteğinden faydalandı. Girişimciler geçen ay programın son aşamasında fikirlerini ara jüriye sundu ve bunlardan 10 tanesi büyük finalde yarışmaya hak kazandı. Bugün jürinin beğenisini toplayan üç proje sahibi girişimci Silikon Vadisi’ne gidecek ve orada fikirlerini geliştirme fırsatı bulacak. Kazanan proje sahiplerinin içinden milyar dolarlık firma sahiplerinin çıkması, bu markaların Trakya’dan olması en büyük temennimiz. Bölge üniversiteleri, ticaret ve sanayi odaları, teknopark ve teknoloji transfer ofislerinin de destekleriyle hayata geçirdiğimiz bu program ile bölgedeki yenilikçi uygulama ve patent sayısının artmasını, orta ve uzun vadede bölgesel girişimcilik ortamının güçlenmesini ve yeni girişimcilerin cesaretlendirilmesini hedefliyoruz.”

Genel Sekreter Şahin, konuşmasının son bölümünde Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanan proje sahipleri ile programa katılan tüm girişimcileri tebrik ederek programın ülkemizde son yıllarda artan başarılı girişimcilik faaliyetlerine çok güzel bir örnek olmasını temenni etti.

Silikon Vadisi’ne gidecek adayların belirlenmesinden sonra günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi.

KONUK OLDULAR

Girişimciliğin duayenleri; Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Pepe’nin yaratıcısı Ayşe Şule Bilgiç, Tatil Sepeti CEO’su Kaan Karayal, Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu ve Genel Sekreter Mahmut Şahin “Yeni İşim Girişim” kapsamında yapılan Demo Day öncesinde katıldıkları Bloomberg TV’de canlı olarak yayınlanan Çıkış Yolu programında ülkemiz ve Trakya girişimciliğinin ulaştığı noktaları değerlendirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın