Cuma , 26 Nisan 2024

KAZ GECELERİ BULUŞMASI

   Kars Arpaçay Bozyiğit Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kaz Gecesi’nin 9’uncusu Kapaklı Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda yapıldı. Kaz Gecesi’ne; Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kağanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri ve davetliler katıldı.

   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan gecenin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Barış Sümbül yaptı. Sümbül; Etkinliğin, Kaz Gecesi etkinliği olduğunu belirterek “İnşallah bundan sonraki süreçte kermes, piknik ve iftar gibi etkinliklerde de sizlerle bir araya geleceğiz. Biz tabela değil, hizmet derneğiyiz. Yaptığımız etkinliklerle birçok kişiye yardımlarda bulunduk” dedi.

   Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı; dernekçiliğin zor bir iş olduğunu belirterek başladığı konuşmasını: “Dernekler kolay kurulmuyor. En başta üyelerinin derneğine sahip çıkması aidatlarını düzenli bir şekilde ödemesi gerekiyor. Derneğinize sahip çıkın” diyerek sürdürdü. Biz Kapaklı’da yaşıyoruz diyen Mandalı; Derneklerin insan vücudunun birer azası olduğunu söyleyerek “Türkiye bir vücut, 81 ilimiz de bu vücudun azalarıdır. Bu nedenle tek vatan, tek bayrak, tek millet diyoruz” dedi ve konuşmasını başta dernek başkanı Barış Sümbül olmak üzere gecenin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek bitirdi.

   Yöresel sanatçılardan Selma Gökdemir, Aşık Emrah Naroğlu türküleri ile geceye renk kattılar. Mandalı geceye katılan sanatçılara plaket verdi. Katılımcılara kaz tiridinin ikram edildiği gecede derneğe olan desteklerinden dolayı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya Kars Kalesi Maketi hediye edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın