Perşembe , 28 Mart 2024

KAN DÜŞÜRDÜNÜZ, KİN DÜŞÜREMEYECEKSİNİZ

     Tekirdağ Terörü lanetlemek için Tuğlalı Park’ta buluştu.

   Eğitim-İş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şubeleri, Türkiye’de yaşanan terör olaylarını Tuğlalı Parkta bir araya gelerek yaptıkları ortak basın açıklaması ile kınadılar. Basın açıklamasına Tekirdağ’daki STK, dernekler, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, basın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

      Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan ADD Tekirdağ Şubesi Başkası Servet Gürkan “Bu basın açıklaması tüm STK’lar ve Tekirdağ Halkı’nın ortak görüşüdür” diyerek basın açıklamasını yapmak üzere mikrofonu Eğitim-İş Şube Başkanı Hüseyin Eren’e bıraktı.

     Eren, ülkede her gün şehit haberlerinin geldiğini ve Türk ulusunun bölünmez bütünlüğüne kast eden terör eylemlerinin giderek tırmanmasının endişe verici olduğunu belirtti. 7 Haziran seçimlerinde mutlak sonucu elde edemeyenlerin seçim sonuçlarını “Millet kaosu seçti” olarak yorumladıklarını, ülkemiz ve bölgemize sokulmak istenen terör ortamından bölge ülkeleriyle teröre karşı ittifak kurularak, kararlı bir tutum sergileyerek çıkılabileceğinin altını çizdi.

   Eren basın açıklamasını şu cümlelerle bitirdi: “Emperyalizmin; Ortadoğu’nun ve ülkemizin masum insanlarının ölümleri üzerine inşa ettikleri vahşi ve acımasız sömürü düzenini devam ettirebilmek için yarattıkları çatışma ortamı sonucunda ülkemizin her gün bir köşesinde insanlarımızın ocaklarına ateş düşmekte evlerine gelen cenazelerle çığlıklar ve feryatlar yükselmektedir. Bu insanlık dışı saldırılarda kaybedilen gençlerde, polislerde bizim insanımız ve bizim çocuklarımızdır.

     Diyoruz ki! Terörü yapanları da, terörden nemalananları da şiddetle kınıyoruz.

     Bu toprağa Kan Düşürdünüz ama aramıza asla Kin Düşüremeyeceksiniz. Yapılan bütün tahrik ve provokasyonlara rağmen halkımız bu tuzağa düşmeyecektir. Tüm yurttaşlarımızı, Türk Ulusu’nun vatanı ve ulusu ile bölünmez bütünlüğü için görev başına davet ediyor, tüm şehitlerimizi saygı ile anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın