Cumartesi , 20 Nisan 2024

KADINLARA MEDENİ KANUN BİLGİLENDİRMESİ

    Süleymanpaşa Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi; Medeni Kanunu’nun kabulünün 90. Yılı etkinlikleri kapsamında Süleymanpaşa Kent Konseyi binasında Av. Merve İşbilen’in konuşmacı olarak katıldığı“Medeni Kanunun Kabulü” konulu konferans düzenledi.

     Konferansa; Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Berkay Çakır, Trakya Kent Konseyleri Birliği ve Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz, Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hilal Kızılözen ve kadın meclisi üyeleri katıldı.

     Konferansın açılış konuşmasında Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hilal Kızılözen; yeni eğitim salonlarında gerçekleştirilen ilk etkinlikten dolayı ne kadar heyecanlı olduklarını dile getirerek konferans hakkında kısa bilgiler vererek sözü Av. Merve İşbilen’e bıraktı.

    İşbilen; 1926 yılında yürürlüğe giren 743 sayılı “Türk Kanunu Medenisiyle, 2002 yılında yürürlüğe giren 4721 sayılı “Türk Medeni Kanunu” arasındaki farkları günümüzden örneklerle anlattı. 4721 sayılı kanunla gelen en önemli değişikliği İşbilen “ Bu yeni medeni kanunumuz aslında kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması hakkındaki sözleşmeye, anayasamızın 10. maddesinde düzenlenen eşitlik ilkesine ve yine 2001 yılında yapılan değişiklikle anayasanın 41. maddesine eklenen “aile eşler arasındaki eşitliğe dayanır” hükümlerine uygun olarak yapıldı” cümlesiyle özetledi.

    Eski ve yeni yasanın değişen maddelerini örneklerle anlatan İşbilen’in kanunla ilgili verdiği bilgileri; Evlilik Hukuku, Aile Konutu, Birliğin Giderlerine Katılma, Borçlanma, Borçlara ait önlemler, Eşlerin meslek ve işi, Eşlerin hukuki işlemleri, Nafaka türleri, Mal Paylaşımı başlıkları altında verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın