Perşembe , 28 Mart 2024

KADIN MECLİS SEÇİMİ YENİDEN

Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu geçtiğimiz günlerde kent konseyi salonunda toplantı yaptı. Toplantıda Kent Konseyi Başkanı M. Ali Işıkgör projeler hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ertelenen seçimleri hakkında görüşme yapıldı.

Işıkgör Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi seçimleri ile ilgili olarak Yürütme Kuruluna şu bilgiyi verdi: “Kadın Meclisi Genel Kurulu tarihini tespit etmemiz gerekiyor. 2 adayımız var. Önceki 2 aday, aday olmayacaklarını söyledi. Adaylarımızdan biri Çorlu’dan; Muhtar Neşe Petek, ikinci adayımız Çiğdem Karauz; El Sanatları Öğretmenidir. İki adayımız da çalışmalarına devam ediyorlar. Yazın ve seçimlerin gelmesi bizi iki ay daha geri itti. Kasım ayı sonunda yapmakta fayda var diye düşünüyorum. Katılım yoğun olacaktır. Belediye Salonunu kullanmamız mümkün değil, spor salonunu kullanacağız. Görüşmeler sonunda üyelerce seçimin salon uygun olursa 28-29 Kasım ‘da yapılması kararına varıldı.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ ŞENLİĞİ

Işıkgör konuyla ilgili yaptığı görüşmeleri ve çalışmalarını anlattı: “Bu konuda gelişme oldu. Mayıs’ın ilk haftası yapalım diyorum. Büyükşehir Belediyesi Lüktür Dairesi Balkanlığı Kiraz Festivali içinde yapalım diyor. Uluslar arası düzeyde olacak. Yaklaşık 300-400 sporcu katılacak. Gençler çadır kuracak. Gece kamp ateşi yakılacak. Yamaç paraşütü yapan sporcular Ege ve Akdeniz’e gitmeden yapalım diyorum. TEYAK ve Doğa Sporları Başkanları ile görüştüm. Doğa Sporları Başkanı; belediye gerekli tedbirleri alırsa (araç, güvenlik botu, ambulans gibi) ve öğlenleri kumanya verirse olur dedi. Belediye ile görüştüm Ahmet Başkan tamam dedi.

Yamaç Paraşütü’nü yaparsak bunu kayıt altına almamız gerekir dedim. TEFSAD Başkanı Mehmet Çevik ile bunları resimleyelim diye görüştüm. Başkan Mehmet Bey çok güzel olur dedi. Hatta yarışma açarız dedi. Görüşmeler sonucunda Yamaç Paraşütü Şenliği’nin Mayıs ayında yapılmasına, çalışmaların dosya haline getirilerek tarihi için Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile görüşülmesine karar verildi.

TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU

Türk Halk Müziği Korosu çalışmalarımız var Mustafa Ozan’la görüştüm. Önce koristleri seçmemiz lazım dedi. Bu çalışmamız devam ediyor. Birkaç gün sonra afişlerini asacağız.

ULUSLAR ARASI MÜBADELE SEMPOZYUMU

Belediyenin Uluslararası Mübadele Sempozyumu yapalım diye önerisi var. T.C.devleti 2 mübadele anlaşması yaptı. 1924- 1928 arası; Selanik ve çevresinden 40.000 civarında göçmenin mübadele edildiği söyleniyor. Bu yıllardaki mübadele ile ilgili sempozyum yapılacak.

KENT KONSEYİNİN BÜTÇESİ

20.000 lira temsil, ağırlama, kırtasiye gideri olarak büyükşehir belediyesi bize bütçe ayırdı. Yetmezse artırımını talep ederiz.

TEKEL ŞARAP FABRİKASI ARAZİSİYLE İLGİLİ ÇALIŞTAY

Tekel Şarap Fabrikasının arazisinin satın alınması yönünde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi karar aldı. Çalışmaları yürütüyorlar. Bu tür tesisi satın alması, kamulaştırması demektir. Bu; bütün ile, bütün ilçelere hizmettir. Tekel Şarap Fabrikasının arazisi ile ilgili ne yapabiliriz? Orada neler yapılabilir? Çalıştay yapalım dedim. Görüşmeler sonunda; Tekel Şarap Fabrikası ve boşaltılan eski Çorlu Devlet Hastanesi ile ilgili olarak iki çalıştayın yapılmasına karar verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın