Cumartesi , 20 Nisan 2024

İTFAİYEDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

   Fransa’dan gelen İtfaiye Eğitmenlerince Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye personeline eğitim verilmeye başlandı. Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka; itfaiye için eğitimin her şeyden önce geldiğini belirtti. Dodurka; itfaiyecilik mesleği açısından son gelişmeleri takip edilmesi ve yeni müdahale yöntemleriyle ilgili bilgi ve becerilerinin personele kazandırılabilmesi için uluslararası kurumlarla işbirliğinin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

itfaiye eğitim (2)   İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan eğitimler hakkında şunları söyledi: “Fransız İtfaiyeciler Birliği ile yaptığımız ortak eğitim protokolü çerçevesinde Tekirdağ halkına sunduğumuz itfaiye hizmetlerini en üst düzeye çıkartıyoruz.

   İlk etabını Mart 2015’te tamamladığımız eğitimlerimizin ikinci etabına Fransız İtfaiyeciler Birliği’nden gelen 4 uzman İtfaiyeci ile başladık. Dört gün sürecek bu eğitim etabında personelimiz; Yangına Müdahale Teknikleri, Trafik Kazalarına Müdahale Teknikleri, 110 Acil Çağrı Merkezi’nde Çağrı Karşılanması ve ekiplerin Olay Yerine Sevk Edilmesi hakkında ileri düzeyde eğitim alacaklar. Alınan teorik eğitimlerin uygulama kısmını da basınımız vasıtasıyla halkımıza duyuracağız.”

itfaiye eğitim (3)   Tekirdağlı ve Fransız itfaiyeciler meslekleri gereği; milliyeti, dini ne olursa olsun tüm insanlığın hizmetinde olduklarını belirterek, hayvanlar dâhil kendilerine ihtiyaç duyan her canlıya el uzatmanın da itfaiyeciliğin bir gereği olduğunu belirterek bu eğitimlerde insan dışındaki varlıkların da göz ardı edilmemesi gerektiği konusunda görüş birliğine vardılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın