Cuma , 29 Mart 2024

HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜN BULUŞMASI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında belediye meclis salonunda Organize Hayvancılık Bölgesi konulu toplantı yapıldı. Toplantıya; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Uludağ Üniversitesi’nden emekli Prof. Dr. Hazım Gökçen, süt üretici birlikleri temsilcileri, kooperatif başkanları, ziraat odaları temsilcileri ve diğer sektör ilgilileri katıldılar

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın başkanlığını yaptığı toplantıda; Tekirdağ’ın küçük ve büyükbaş hayvan potansiyeli, üretim durumu, beslenmeleri konuları tartışıldı. Organize hayvancılık bölgesi kurulması ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Albayrak toplantıda yaptığı konuşmasında; artık bir büyükşehir olan Tekirdağ’da hayvancılık sektörünün yadsınamaz gerçeklerden biri olduğunu dile getirerek “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık konusuna büyük bir önem veriyoruz. Tekirdağ’da hatırı sayılır bir kesim tarım ve hayvancılık ile uğraşmaktadır. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman hayvancılık sektörünün yanında olduğumuzu her platformda dile getiriyoruz. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız bu konuda önemli projeler geliştiriyor. Bugün de burada Organize Hayvancılık Bölgesi kurulması projesini tarım ve hayvancılık sektörünün paydaşları ile tartışmak ve fikir alışverişinde bulunmak üzere böyle bir toplantı düzenledik. Bu tür projeler tüm paydaşların ortak çalışması sonucu hayata geçebilir. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Uludağ Üniversitesi’nden emekli Prof. Dr. Hazım Gökçen sektör temsilcilerine; Organize hayvancılığın kurulması, işleyişi ve sürdürülebilirliği konusunda seminer verdi. Toplantıda ayrıca toplu hayvan barınaklarının oluşturulması ve hayvancılıkla ilgili diğer konular üzerinde de durularak görüş alış verişinde bulunuldu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın