Perşembe , 18 Nisan 2024

HAYRABOLU HASTANESİNİN TEMEİ TÖRENLE ATILDI

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Pazar günü Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda Tekirdağ Şehir Hastanesi Protokol imza töreni sonrasında Hayrabolu Devlet Hastanesi’nin temel atma törenine katıldı.

    Hayrabolu Devlet Hastanesi Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu; Türkiye’de özellikle sağlık hizmeti sunumunda, insanların bu alanda hiçbir sıkıntı yaşamadan, her türlü güvencesi olsun anlayışıyla çalıştıklarını belirtti. En gencinden en yaşlısına, en fakirinden en zenginine kadar, sağlık alanında, “hasta olursam çaresiz kalırım” korkusunu vatandaşların yaşamaması gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Onun için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a gönül dolusu teşekkür ediyoruz. 2003 yılında şunu söyledi: “fakir, fukara, yaşlı, engelli, darda, zorda hangi durumda olursa olsun, benim bütün vatandaşlarım sağlıkta hakkaniyetli sağlık hizmetini alacaktır. Bunun önünde bütün engelleri kaldırıyoruz” dedi ve kaldırdık. İnşallah daha iyisini, daha güzelini daha modernini en ideal şekilde, yılsonu itibariyle Hayrabolu’ya da kazandıracağız.”

    Konuşmasının devamında bazılarının Atatürk’ün gölgesine yan gelip yatarak Atatürkçülük yaptıklarını ifade eden Müezzinoğlu şunları söyledi: “Bazıları, Atatürk’ü kullanarak geçiniyorlar. Hâlbuki büyük Önder diyor ki, bu millete muasır medeniyet seviyesinin üzerinde yer yakışır. Bunu başarabilmek için, akıl gerekir, emek gerekir, gece gündüz demeden çalışmak gerekir. Biz AK Parti olarak 13 yıldır gece gündüz çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz ve inşallah, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümünde, bu ülkeyi ve bu milleti bize vasiyet olarak bırakılan o cümlenin hakkını verecek şekilde, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefe bu ülkeyi ve bu milleti, taşıyacağız.”

    Türkiye’nin bu yükselişinden, dünyayla yarışından rahatsızlık duyanların olduğunu belirten Müezzinoğlu konuşmasının devamında şöyle dedi: “Bu yarıştan Almanya rahatsız oluyor. Fransa rahatsız oluyor. İngiltere, İsrail şu veya bu rahatsız oluyor. Onların rahatsız olmasını anlıyorum. Çünkü Almanya güçlü bir Türkiye istemez. İngiltere güçlü bir Türkiye istemez. İsrail, Fransa güçlü bir Türkiye istemez ama isteseler de istemeseler de biz millet olarak o hedefe kilitlendik, yürümeye ve koşmaya devam edeceğiz. Benim anlamakta zorlandığım; içerideki Fransızlar, benim anlamakta zorlandığım; içerideki Almancılar, benim anlamakta zorlandığım; bu ülkenin, bu milletin o muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki hedefe yürüyüşünden rahatsız olan, millet için siyaset yapıyorum diyen, halk için siyaset yapıyorum diyen ve milleti kullanarak, belirli grupların hizmetinde olan, güç odaklarının hizmetinde olan; ne yazık ki, muhalefetimiz.”

      Muhalefet partilerini eleştirmeye “Muhalefet, millet derdi olmayan bir muhalefet” diyerek başlayan Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının devamında:

“Milleti merkeze almayan bir muhalefet. Milletin hak ve hukukunu korumayan bir muhalefet. Bu milletin Almanya ile yarışından, Fransa’yla, İngiltere’yle yarışından onur ve gurur duyamayan bir muhalefet. Yalnız ayrıştıran, yalnız dedikodu üreten, yalnız fitne fesat üreten, yalnız milli iradenin ümüğünü sıkmak isteyenlerle yolculuk yapma anlayışı olan bir muhalefet. Allah bu muhalefetin şerrinden milletimizi korusun. Çünkü bu anlayıştaki siyasi anlayışların geçtiğimiz dönemde çok ağır bedellerini milletçe ödedik. 70’li yıllarda ödedik, 60’lı yıllardı ödedik, 80’li yıllarda ödedik, 90’lı yıllarda ödedik. Hala milletin hak ve hukukuna karşı tuzaklar kurulmasına destek veriyorlar. Çukurlar kazılmasına destek veriyorlar. “Birlikte büyük milletiz, birlikte büyük hedeflerimiz var, bu büyük hedeflere birlikte yürüyebiliriz” diyemiyorlar. Hala bu millete yakışan özgürlükçü, milleti merkeze alan bir anayasayı yapmaktan köşe bucak kaçıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar. Milletle beraber yürüyen AK Parti, milletle beraber onları mutlaka bir köşeye sıkıştıracak ve gereğini hep beraber yapacağız inşallah” dedi.

    Konuşmalardan sonra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, AK Parti milletvekilleri birlikte butona basarak yeni Hayrabolu Devlet Hastanesi’nin temelini attılar. Bakan Müezzinoğlu; tören sonrası Hayrabolu Devlet Hastanesindeki sağlık çalışanları ve hastaları ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ONLAR ERDİ MURADINA

Ayşe ve Hayrettin Topçu’nun güzel kızı Ayser ile Hamide ve Aydın Gündoğdu’nun yakışıklı oğlu Ayhan, …

Bir yanıt yazın