Cuma , 29 Mart 2024

FEST İN TRAKYA

cbb     Çorlu, bölgenin en önemli etkinliklerinden biri olacak alışveriş, gezi, müzik, eğlence, kültür ve sanat, gastronomi ve spor etkinlikleri ile Çorlu’ya ve bölgeye değer katacak olan Fest in Trakya Festivaline hazırlanıyor.
18-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında ilki düzenlenmesi planlanan ve misafirlerine outlet alışveriş keyfinin yanı sıra kültür-sanat, spor ve gastronomi gibi eğlenceli bir atmosferde gerçekleşmesi hedeflenen “Fest in Trakya” tanıtım toplantısı Divan Otel’de yapıldı. Toplantıya; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Lokman Hakan Tecer, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enis Sülün, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Sarıkurt ve Kemaleddin Avcı, Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum örgüt temsilcileri, sanayici ve esnaflar ile gazeteciler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yaptı. Başkan Baysan konuşmasına Trakya’nın en büyük etkinliği olması planlanan festivalde yer alacak markaların, yerli-yabancı misafirlere pek çok farklı ürün seçeneğiyle ucuz ve kaliteli alışveriş deneyimi sunacağını, festival süresince devam edecek konserler, defileler, atölye çalışmaları, açık hava etkinlikleri, spor turnuvaları ile şehrin dört bir yanında festival rüzgârı eseceğini söyledi. Trakya’nın kalbinin burada atacağını belirten Başkan Baysan konuşmasının devamında: “Bilindiği üzere belediyelerin altyapı, ulaşım, temizlik, park ve bahçeler, zabıta hizmetleri gibi birçok görevi vardır. Ancak günümüzde bu hizmetlerden ziyade sosyal belediyecilik anlamında insanımıza dokunan çalışmalar; kentin ve söz konusu yerleşim yerinde yaşayan halkın ekonomisine katkı sunan yerel yönetim hizmetleri fark yaratmaktadır.
Bundan yaklaşık 7,5 sene önce yola çıktığımız “Birlikte yönetmeye hazır mısın?” sloganımızdan hareketle Çorlu’muzu kentin tüm dinamikleriyle ve ortak akıl çerçevesinde hep birlikte yönettik. Sürekli gelişen şehrimizde toplumun yerel yönetimin faaliyet konusuna giren gereksinimlerini karşılama ve karar alma noktasında kamu kuruluşlarımızdan mesleki odalarımıza, üniversitemizden esnafımıza, sanayicimizden sivil toplum kuruluşlarımıza; kısacası şehrin tüm bileşenleri ile birlikte, el ele gönül gönüle hareket ettik. Bu birliktelik dolu ortak çalışmalarımız ile diyalog kültürümüz neticesinde kentsel aidiyeti üst seviyelere taşırken, 81 farklı ilimizden 250.000 insanımızın yaşadığı Çorlu’dan bir huzur kenti ortaya çıkardık.
Cumhuriyet döneminden 80’li yıllara kadar tarım kenti olan şehrimiz, 80’li yılların başında ülkemizde yaşanan sosyal, siyasal ve ekonomik gelişmeler neticesinde dış pazarlara açılma imkânlarının doğması, şehrimizin sahip olduğu zengin yer altı sularının ve fabrika kurmaya uygun geniş düz arazilerinin varlığı ve sahip olduğu ulaşımdaki kolaylaştırıcı etkileri  ile sanayi odağı bir kent haline gelmiş; Türkiye’nin en önemli, büyük ve dinamik sanayi merkezlerinde biri haline gelmiştir. Çorlu günümüzde de bölgemizde üretim-satış yapan büyük ölçekli ve marka değeri yüksek bir çok konfeksiyon, ev tekstili ve deri konfeksiyonu pazarında söz sahibi bir çok firmaya ev sahipliği yapmaktadır.
Bu noktadan hareketle Çorlu’nun var olan çeşitli avantajlarını şehir ekonomisine güç katacak bir çalışma için bir süredir yaptığımız toplantılarda Çorlu’da bir alışveriş  festivali fikri ortaya çıktı.  Biz de bunu daha geniş bir katılımla bugün gerçekleştirdiğimiz çoklu akıl toplantımız vesilesiyle siz değerli paydaşlarımıza danışmak istedik.
Öyle zannediyoruz ki şehrimizin İstanbul’a yakınlığı, önemli ulaşım ağlarının merkezinde ve Trakya’nın kalbinde Avrupa’ya açılan bir kapı niteliğinde oluşu, komşu ülkeler olan Bulgaristan ve Yunanistan ile turizm ve ticaret ilişki potansiyelinin çok daha yukarılara taşınabileceğine inancımız ve bir çok ulusal-uluslararası üreticiye ev sahipliği yapma ayrıcalığımızı bir fırsata dönüştürerek 2017 yılında “Fest in Trakya” etkinliğini sizlerinde desteğiyle hayata geçirmeyi planlıyoruz. Gerçekleştirmeyi planladığımız söz konusu etkinliğin şehrimizin tanıtım ve gelişimine ivme kazandıracağını, aynı zamanda Çorlu’nun tüm ticari unsurları için pozitif bir ekonomik etki yaratacağını öngörmekteyiz. Çok önemsediğimiz bu toplantımıza davetimize icabet edip aramızda yer aldığınız için teşekkür ediyor; toplantımızın değerli katkılarınızla son derece verimli geçeceğine inancımla hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.
Başkan Baysan’dan sonra katılımcılara hitap eden Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün konuşmasına şöyle başladı: “Fest in Trakya” ile amaçlanan Çorlu’da öncelikle, ticari yaşamı hareketlendirmek, halkımızın ve ticaret erbabımızın buluşmasını sağlamak, Çorlu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, üyelerimizin ve halkımızın ortak amaçta birlik ve beraberlik içinde olduğunu bölgemiz kapsamında  idrakini sağlamaktır.”
Konuşmasının devamında hedeflerinin Çorlu’yu farklı bir özelliğiyle daha öne çıkarmak ve bölgenin alışveriş merkezi haline getirmek olduğunu belirten Başkan Sülün şunları söyledi: “Bunun için “Fest in Trakya”, kullanabileceğimiz en iyi enstrümandır. “Fest in Trakya” sadece ekonomik değil, kültürel anlamda da Çorlu’yu tanıtan, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayacak bir festivaldir. Bu özelliği ile kentimizi alışverişte ve modada bir marka yapma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Çorlu Türkiye’nin 4. büyük sanayi kentidir. Üretimin başkenti olan şehrimizde bulunan sanayicilerimizin de ayrıca bu organizasyona katılımını ve katkılarını beklemekteyiz. El ele Çorlu’muzu bir turizm kenti yapmak için de ayrıca çalışmalıyız.”
Toplantının son konuşmasını Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç yaptı. 6 ayda bir böyle toplulukları bir araya getirip, Çorlu için hedefler konulacak toplantılar düzenlenebileceğini belirten Kılıç, “Çorlu 55 ilden büyük özellikli bir ilçe. Sanayide ilk 4 içerisindeyiz. Her şeyimiz var aslında ama belki bunun çok farkında değiliz. Tüm güzellikleri Çorlu’da yansıtarak çok güzel birliktelikler sağlayabiliriz. Festival bünyesinde yapılacak olan tüm etkinlikler şehrimize önemli katkılar sağlayacaktır. Çorlu için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılar hem düşüncelerini paylaştı hem de Çorlu’yu bir marka kent hâline getirmesi hedeflenen  “Fest in Trakya”nın hazırlıkları kapsamında geniş katılımın olduğu arama toplantısında, festivalin bölgeye neler katabileceği, kentin karar vericilerinin hangi konularda katkıda bulunabileceği, festivalin içeriğinde nelerin olup olmaması gerektiği gibi birçok konuda görüş alışverişinde bulunuldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın