Cumartesi , 20 Nisan 2024

EVDE BAKIM YARDIMI ARTTI

“Bakıma Muhtaç Engellilerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik” kapsamında engelli evde bakım yardımı yapılmaktadır. Söz konusu yardımdan faydalanmak için 3 temel koşul bulunuyor.

  1. Engellinin ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu alınması gerekmektedir. İkincisi alınan rapora “Ağır Engelli” kısmında “Evet” ibaresinin bulunmalıdır. Tekirdağ İlinde engelli raporu vermeye yetkili hastaneler; Tekirdağ Devlet Hastanesi, Çerkezköy Devlet Hastanesi ve Çorlu Devlet Hastanesi’dir.
  2. Engellinin bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olması gerekmektedir. Bakıma muhtaç engelli; yeme, içme, tuvalet, banyo gibi her türlü ihtiyaçlarını tek başına yerine getirmekte zorlanan ya da hiç yerine getiremeyen ve hayatına devam ettirmek için sürekli başkasının yardımına ve bakımına ihtiyaç duyan kişidir. Bu kapsamda Engelli Evde Bakım Komisyonu üyeleri tarafından engellinin durumu değerlendirilmektedir.
  3. Başvurunun gelir kriterlerine uygun olması gerekmektedir. Gelir kriterine göre engellinin ikamet ettiği hanede kişi başı düşen gelir miktarı Asgari ücretin 2/3 ünü geçmemelidir. Bu kapsamda 31 Aralık 2015 Tarih ve 29579 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararı ile belirlenen Asgari Ücret tutarları doğrultusunda 2016 yılında Engelli Evde Bakım yardımı muhtaçlık sınırı 606,97 TL’den 784,98 TL’ye çıkarılmıştır. Ayrıca 01 Ocak 2016 – 30 Haziran 2016 tarihleri için ödenecek Evde Bakım yardım tutarı 830,84 TL’den 888,17 TL’ye yükseltilmiştir. İlimizde halen 5127 kişiye Engelli Evde Bakım yardımı yapılmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop`un Danışmanı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Genel Sekreteri Murat Kamil Tırpancı’nın oğlu, …

Bir yanıt yazın