Cuma , 29 Mart 2024

EŞKİNAT “KARDEŞLİĞİMİZ BAŞKANLA DEĞİL, ŞEHİRLEDİR”

     Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat Süleymanpaşa Belediyesi 360 Derece Panorama Projesi tanıtım toplantısı sonrası basının sorularına cevap verdi. MHP’li Belediye Meclis Üyelerinin Bitlis’le kardeş şehir iptalinde CHP’liler Ömer Faruk Küçük dışında hayır

oyu kullandılar. Sizin oyunuzla protokol iptal edilmedi. Bu konuda ne diyorsunuz?

YARGIYA VARMADAN SORSAYDINIZ

   Bu soruya Eşkinat’ın cevabı: “Keşke bunu yargıya varmadan sorsaydınız. Süleymanpaşa Belediye Meclisi ilk kurulduğu zaman ben sordum: Madde 1-Biz; bölünmez bütünlükten yana mıyız? Aldığımız cevap; Evet. 3 gruptan da; Biz; bağları kuvvetlendirerek bütünlükten yanayız cevabını aldım.

   Birbirini görmeden bu insanların arası açılmış. Bu sorunları yaşıyoruz. Bu 30 yıllık dönemdir. O gün yapılan bu hatalardan bu hükümet ders çıkarmıştır diye düşünüyorduk ama çıkarmamış. 2014 yılında bu öneri geldi. Süleymanpaşa; Bitlis Belediyesi ile kardeş şehir olma kararı aldı. Biz Kardeş Şehre tiyatro oyunu ile gittik. İlk defa tiyatro gören belediye meclis üyelerine tiyatro seyrettirdik. Mart 2014’te; ben bunu facebook’ta yayınladım. MHP bunu çarpıtarak söylüyor. Ziyaret hakkında belediye meclisine bilgi verilmiştir. Resimleri biz çektik, yayınladık. Bunu yeni yapılmış gibi lanse etmek, çarpıtmak, dışarıdan servis edilen bir görev ancak bu kadar yüze-göze bulaştırılabilir.

MUSTAFA YEL’İ KUTLUYORUM

       Önerge verildiğinde toplantının başında 3 grup başkan vekilini davet edip, görüştüm. Toplantıda AKP’de evet oyu kullandı. Tesadüfen ayni tarihlerde Mustafa Yel’de Bitlis’te sivil toplum örgütleri ile “Bu Ülkenin Bölünmez Bütünlüğü” üzerine çalışmalar yapıyormuş. Kendisini kutlarım. Bizim kardeşliğimiz belediye başkanı ile değil, şehirden bahsediyoruz.

DOĞULU BELEDİYELERLE KARDEŞ CHP BELEDİYELERDE BU SENARYO

   Doğulu belediyelerle kardeş olan belediyelerde, CHP’li belediyelerin tamamında bu senaryo oynandı. Ben MHP’li belediye meclis üyelerini de esefle kınıyorum. Belediye başkanını da sözlerinden dolayı esefle kınıyorum. Gitmeyiz, gelmeyiz, bu durum düzelene kadar ama bir şehir ile kardeşliğimizi bitirmeyiz. Şu anda da ortak proje yapmıyoruz. Çanakkale, Beşiktaş Belediyeleri de ayni şeyleri yaşadı. Eğer siyasi parti üyeleri çıkış arıyorsa, onun çıkış yeri; Süleymanpaşa Belediyesi değildir” oldu.

TERÖRE ALET OLMAM

     1 Eylül’de yürüdünüz, şehitler için içimiz yanıyor dediniz ama 4 Eylül’de Festival yapıyorsunuz. Siz 1 Eylül’de şehitler için yürürken, terörü lanetlerken samimi miydiniz?

Bu soruya Eşkinat’ın şu cevabı verdi: “Elbette samimiydim. Bunu vatandaşlarım biliyor. Terör; yaşamı durdurmak için çabadır. Ben; bu çabaya asla alet olmam. Yaşamı sürdüren her türlü eylemde varım; var olmaya da devam edeceğim.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın