Perşembe , 18 Nisan 2024

EŞKİNAT ESNAFLA RUHSAT KONUSUNU GÖRÜŞTÜ

DSC_0957   İlçe sınırları içerisinde yaşanan işyeri açma ruhsatı alınmamasıyla ilgili olarak esnafla Sahil Ek Hizmet Binasında toplantı gerçekleştiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat toplantıda konuşmasına “İlçemize sahip çıkmak, buraya gönül vermiş herkesin görevi olmalıdır. Belediye olarak kentsel ve sosyal dönüşüm projeleri, kültür sanat etkinlikleri, altyapı-üstyapı çalışmaları, çevre düzenlemeleri park bahçeler vb. hizmetlerle daha güzel bir Süleymanpaşa için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bunun yanında ilçemizde yaşayanlarla, kurum ve kuruluşlarla, esnafımızla, sanatçılarımızla ortak hareket ediyoruz. Süleymanpaşa’nın her kesimi ile bir araya geliyoruz. Birlikte fikirler üretiyoruz, yeni projeler tasarlıyoruz. Esnaf ile belediyenin ortaya çıkaracağı güç, Süleymanpaşa’ya çok şeyler kazandıracaktır” diyerek başladı.

   Eşkinat konuşmasının devamında şunları söyledi; “3572 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına dair KHK’da “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alınmadan açılan işyeri yetkili idareler tarafından kapatılır” hükmü yer almakta olup bu hüküm gereği, ruhsat başvurularınızı belediye başkanlığımızın Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne yapmanız ve işyeri çalışma ruhsatı almanız gerekmektedir. Bu açıdan bakıldığında belediyemiz ile ilişkilerinizde göstermiş olduğunuz hassasiyet, yükümlülüklerinizi eksiksiz yerine getirmiş olmanızda ilçemize sahip çıkışınızın bir göstergesi olacaktır. Süleymanpaşa’da yapılanlar, sizlerin katkılarıyla gerçekleşecektir. Bu nedenle size şimdiden teşekkür ediyor, bu davranışınızın herkese örnek olmasını diliyorum.”

   Toplantının son bölümünde ruhsatsız işyeri sahiplerinin de görüşlerini alan Eşkinat konuşmasını şöyle bitirdi; “Ay bitimine kadar belediye zabıtalarımız bir iş yerinin nasıl ruhsat alabileceğine dair esnafa broşür dağıtacaklar. Çünkü burada ciddi anlamda bir ruhsat sorunu var. Ya ruhsatlı yerleri iptal edip “Burası Ruhsatsız Bir Şehirdir” demek durumundayız veya diğerlerini ruhsatlandırmak durumundayız. Bilgilendirmelerin bitmesinin ardından artık burada ruhsatsız bir iş yeri varsa seçim kaygısı da olmadan bunun gereği yerine getirilecek.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın