Cumartesi , 20 Nisan 2024

EŞKİNAT “ATATÜRK’ÜN YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ”


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

   Süleymanpaşa Belediyesi tarafından “Süleymanpaşa Ustaları Ağırlıyor” adıyla  düzenlediği Suat Suna’nın Kayahan Şarkıları ile sanatseverlerle buluştuğu  konserlerin beşinci gününde İstanbul’da yaşanan terör saldırısından dolayı konser erken sonlandırıldı.

   Suat Suna’nın Kayahan’ın; “O Lelli, Bir Aşk Hikayesi, Bir Garip Serçe, Yemin Ettim, Esmer Günler, Mor Menekşe, La Fa La Sol, Odalarda Işıksızım, Seni Seviyorum” eserlerini seslendirdi. Saldırı bilgisinin gelmesinden sonra Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat sahneye çıkarak açıklama yaptı.

   Konuşmasına Suat Suna ile konser öncesi yaşadıkları diyalogu paylaşarak başlayan Eşkinat; “Konserden önce Suat bir şey söyledi. Söylediği şey benim çok dikkatimi çekti. Nasıl bir ülkeye gittiğimizi nasıl bir ortamda olduğumuzu bize daha iyi anlattı. Dedi ki “Ben konserlerde Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsederim. Bundan rahatsız olurlar mı?” Sevgili Suat; burası Atatürk’ün torunlarının memleketi. Burası Mustafa Kemallerin memleketi. Burada Atatürk adından rahatsız olacak kimse olmaz, olamaz” dedi. Eşkinat Suat Suna’ya teşekkür etti.

ÜZÜNTÜMÜZ SONSUZ

   Konuşmasına İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısı ile devam eden Eşkinat şunları söyledi; “Yaklaşık yarım saat önce Atatürk Havalimanı’nda elim bir olay yaşandı. Ciddi sayıda yaralanın belkide kaybettiğimiz canların olduğundan bahsediliyor. Bir silahlı saldırı ve bomba da var. Tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Üzüntümüz sonsuz, anlatılır gibi değil. Ama bizi bir arada tutmamak için, evlerimize tıkmak için bunu yapıyorlar. Biz daha fazla birbirimize sarılacağız. Biz daha fazla sanatla olacağız. Atatürk’ün yolundan asla ayrılmayacağız.

ŞEHİTLERİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLEMEKTEN YORULDUK

   Suat Suna da Başkan Eşkinat’ın ardından yaptığı kısa konuşmasında; “Böyle bir acı haber bizi şok etti. Umarım çok kaybımız yoktur. Artık şehitlerimize başsağlığı dilemekten yorulduğumuz ve bitap düştüğümüz bir dönemdeyiz” dedi.

Suat Suna’nın konseri katılımcıların da eşlik ettiği; “Bir başkadır benim memleketim” şarkısı sona erdi.

HÜSEYİN TURAN KONSERİ ERTELENDİ

   Süleymanpaşa Ustaları Ağırlıyor konserlerinin sonuncusu olan Hüseyin Turan’ın 30 Haziran Perşembe akşamı Neşet Ertaş Şarkılarını söyleyeceği konser, yaşanan terör olayları dolayısıyla ileri bir tarihe ertelendi.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın