Perşembe , 18 Nisan 2024

ERSÖZ BASINLA BULUŞTU

19.Bölge Tekirdağ Eczacı Odası Başkanı Ufuk Bekir Ersöz; Odanın toplantı salonunda basınla buluştu. Ersöz basın toplantısında özetle şunları söyledi: “Bu haftayı yoğun geçiriyoruz. Uzun yıllardır hayal ettiğimiz, çaba sarf ettiğimiz restoran projemiz vardı. Onu hayata geçirdik. Resmi açılışını Pazartesi günü protokolün katılımıyla gerçekleştirdik. Küçük bir restoran, 50 kişilik, butik bir restoran.

2. bizim için önemli, sizlerle paylaşımında çok geç kaldığımız projemiz; 2007 yılına dönmek istiyorum. 2007; AKP’nin ayak seslerini yavaş yavaş hissettirdikleri, eczaneleri kapattığımız yıldır. Biz; kayan levha, Led Tabela düşündük. Bunu başardık. 180 eczaneye kayan levha tabelamızı taktık. Bir süre çalıştı sonra kapandı. Başaramadık. Bu iş hep aklımızda kaldı. Burada hükümetle ilgili sıkıntılarımız vardı. Halka bunu anlatamadık.

   Bursa Eczacılar Koop. Burada şube açtı. Buradaki eczacılar; Bursa Eczacılar Koop. Ortağıdır. Farmasyon diye sistemi vardı. Bunları birleştirdik ortaya şöyle bir sistem çıktı. Sistem şundan oluşuyor: 2 ekran var. 1. dışa dönük olanı; vatandaşın görebileceği yerde olanı, 2. içe dönük olanı; buradan reklam geçiyor. 1. de reklam yok. Sağlık bilgileri, bizim ürettiğimiz görüntüler geçiyor. O yüzden bu ekranlar bizim için çok önemli.

   Tekirdağ’da 256 eczane var. 1 veya 2 si hariç hepsinde var. Bunu odamız üstlendi. Saat 18.00’e 5 kala dışarıdaki ekran değişiyor. Sizi nöbetçi eczanelere götürecek şekilde planlanıyor. Hastanelerin Acil Kısımlarını gösteriyor. Bir ikincisi; eczanelere herhangi bir yere uğramadan da bunları evden yapabiliyoruz. Eczanelerle ilgili programı yüklemenizi istiyorum. O gün nöbetçi eczaneleri gösteriyor. Bunların size hangi mesafede olduğunu da gösteriyor. Onun dışında faydalı bilgiler var. Bununla nöbetçi eczanelerin yanlış bilgilerini önledik. Ara sıra nöbet değişimlerini veriyoruz. Eczanelerde bunlarla ilgili güç kaynaklarımız var. Biz; bu sistemi Tekirdağ’daki vatandaşlara kazandırdığımız için çok memnunuz. Kocaeli Eczacılar Odası’nda kısmen işliyor. Mersin, Kütahya gibi iller sırada. Biz; Tekirdağ’da bir ilki başardığımız için çok mutluyuz.

   Bir 3.sü de hafta sonu Tekirdağ Eczacı Odası’nın Genel Kurul’u var. Bende başkan adayı olmayacağımı Pazartesi gününden beri paylaşıyorum. Sizlerle de bunu paylaşmak istedim. Oda başkanlığını bırakmaktaki sebebim; tamamen öyle olması gerektiği içindir. Önemli olan bunu ekip içinde demokratik şekilde yapmaktır. Ankara delegasyonunda aday olmak istiyorum.”

   Konuşmasından sonra Ersöz basının sorularını cevapladı. Ersöz’e yöneltilen ilk soru “siyaset nedeniyle, milletvekili adaylığı için mi oldu. Ersöz; Hayır, Ankara delegasyonu için bırakıyorum cevabını verdi.

   Altınova’da nöbetçi eczane neden yok? Bu soruya Ersöz şu cevabı verdi: “Tekirdağ’da 73 eczanemiz var. Çoğunluğu merkezde, Tekirdağ büyükşehir oldu. Aile hekimliği başladı. Altınova’da 3 eczane var. Altınova’da hafta içi saat 19.00’a kadar eczaneler açık. Devlet Hastanesi civarı ve merkezde bir nöbetçi eczane tutuyoruz. Yüzüncü Yıl Mhallesi, Hürriyet, Çınarlı gibi mahallerimiz var. Buradaki eczaneler 1 saat geç kapatıyorlar. Süreçte Yüzüncü Yıl ve Hürriyet Mahallesinde Cumartesi günü nöbetçi eczane olması gerektiğini düşünüyorum. Bu mahallelerde eczaneleri 1 saat geç kapatıyoruz. Cumartesi günü saat 19.00’a kadar tutuyoruz. Mevcut nöbet sistemimizi değiştirmeden Cumartesi 13.00 uygulamasında nöbetçi eczane sistemini değiştirmeden devam ettirmeyi düşünüyoruz.

   Uyuşturucu kullananlar ve onlara yazılan reçetelerle ilgili soruya Ersöz’ün cevabı: “Tekirdağ Eczacıları Emniyetle paydaş çalışıyoruz. Bize ilaç verebilirsiniz diyorlar ama biz; vermiyoruz. Bizde onların (uyuşturucu kullananların) portföy listeleri var. Biz onlara veriyoruz. Onun dışında vermiyoruz. Biz; eczanelere nöbetlerini 2 kişi tutmalarını söylüyoruz. Bir süre sonra yeşil ve kırmızı reçeteyle ilgili olarak şöyle bir çözüm üreteceğiz. Gece 12.00’den sonra birinin kalması yeterlidir. Bir güvenlik şirketi ile anlaşacağız. Oradan bir güvenlik görevlisi gidecek, sabah 8.00’e kadar duracak. Eczane rahat rahat nöbetini tutacak. Alt yapımız her şeye hazır” oldu. Basın toplantısı birlikte yenilen yemekle sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın