Cuma , 29 Mart 2024

EROL’UN 5 ARALIK MESAJI

5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ DOLAYISIYLA BARO BAŞKANI Av.HURİYE ALTAY EROL’UN MESAJI

Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK, 81 sene evvel, batıdan çok önce, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluş mücadelesinde rüştünü ispat etmiş, vatansever, güçlü, başı dik, gururlu, çilekeş Türk kadınının kul değil birey olduğuna tereddütsüz inanarak, hayata geçirmek üzere yasalaştırılacak, kadını, erkeğin ötesinde ya da ardında değil, hemen yanıbaşında tutan, geleceğine kendisinin karar verme hakkını büyük bir güvenle Türk kadınına teslim etmiştir.

“Bir toplum, aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine, teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur.” sözü ile de kadının toplumdaki önemini ve yerini net olarak vurgulayarak geleceğin, ancak ve sadece kadın, hayatın her yerinde ve anında yer alırsa tam ve insanca olabileceğini tekrarlamıştır.

Yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Yoktan var etme, acıyı bal eyleme ustası, bereketli, vefakâr, kanaatkar, gönül gözü mucizelere eş kadınlarımıza, bir kadın avukat ve baro başkanı olarak, her meslekte ve özellikle siyasi hayatta daha çok ve daha etkin yer almak üzere harekete geçmelerini, yaşamda olduğu gibi, yönetimde ve siyasette kaliteyi kendilerinin yükselteceğini, sağduyuları, çalışkanlıkları ve becerileri ile geleceği aydınlatacak çocuklar yetiştirirken, çağdaş Türkiye için ELELE diyerek yola çıkma vaktinin geldiğini, bu nedenle istisnasız desteklenmelerinin son derece önemli olduğunu biliyoruz.

Daha güçlü demokrasi hedefimiz; kadın-erkek her ferdin, hayatın her alanında temsili ile mümkündür. Bu hedefin gerçekleşmesinin de, kadına ya da erkeğe rağmen değil; kadının ve erkeğin birlikte vereceği mücadele ile gerçekleşeceğine inanıyoruz.

Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 81.yılını, Büyük Atatürk’ü rahmet , minnet ve sonsuz saygıyla anarak, tüm kadınlarımız adına gurur ve umutla kutlarım.

Av.Huriye ALTAY EROL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın